Güneş, Takımı motivasyon ediyor

Spor Toto Süper Final'in 5. haftasında sahasında Fenerbahçe ile kritik maça çıkacak olan Trabzonspor evinde oynayacağı son maçtan mutlu ayrılmak istiyor. Süper Final'in en kritik maçlarından biri Avni Aker'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak.

Güneş, Takımı motivasyon ediyor

Spor Toto Süper Final'in 5. haftasında sahasında Fenerbahçe ile kritik maça çıkacak olan Trabzonspor evinde oynayacağı son maçtan mutlu ayrılmak istiyor.

 

Süper Final'in en kritik maçlarından biri Avni Aker'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Üçüncülük koltuğunu garanti altına almak isteyen Trabzonspor, şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammüllü olmayan Fenerbahçe'yi konuk edecek.

 

Bu sezonun en kritik maçını Fenerbahçe ile yapacak olan Trabzonspor zorlu müsabakaya tarihi gözle bakıyor. Şüphesiz bu maç bordo-mavili takım açısında büyük bir önem taşıyor. Trabzonspor geçtiğimiz sezonda beri ezeli rakibi ile yaşadığı şampiyonluk polemiği

nedeniyle sahasında galibiyet sevinci yaşayarak 3 Temmuz 2011'den buyana yaşadığı gerginliği biraz olsun hafifletmeyi amaçlarken, diğer taraftan da sahasında oynayacağı son maçtan 3 puanla ayrılarak taraftarı önünde sezonun son maçını mutlu bitirmeyi hedefliyor.

 

Türk Telekom Arena Stadyumu'nda Galatasaray karşısında oynadığı futbol sonrası kaçan galibiyete üzülen bordo-mavili futbolcuların özgüveni yerine gelirken, teknik heyet ve futbolcular ise Fenerbahçe maçını beklemeyle başladı. 

 

GÜNEŞ'DEN ANLAMLI MOTİVASYON

 

İki takım arasında yaşananların yanı sıra teknik direktör Şenol Güneş ve Aykut Kocaman arasında yaşanan sözlü atışmalar ise bu maçın önemini bir kat daha artıyor. Geçen yıldan beri yaşananlar ve bugünkü tablo düşünüldüğünde teknik direktör Şenol Güneş'in oyuncularına teknik ve taktik çalışmasından çok motivasyon yüklemesi yapıyor.

 

Futbolcularını içten içe kamçılayan sözlerle sarf eden deneyimli teknik adam taraftarın ve futbolcuların Fenerbahçe maçına üst düzey bir motivasyon ile çıkacağını hesaplarınıyaparak oluşan tabloyu olumlu kullanma adına planlar yapıyor. Güneş, oyuncularıyla bir araya geldiği toplantılarda, "Galatasaray karşısında ne yapabileceğimizi gösterdik.

 

Şimdi bir Fenerbahçe maç var. Herkes bu maçın skorundan çok sahada neler olacağını merak ediyor. Taraftarımız o merak edilenler hakkında gereken cevabı en iyi şekilde verecektir. 90 dakikada takımlarını hiç susmadan destekleyerek elde edilecek galibiyetin en büyük pay sahibi olacaklardır. Hiç bir provakosyana ve galeyana sadece takımlarınıdesteklemek için stadyumda olacaklar.

 

Bizlerde evimizde oynayacağımız sezonun son maçında iyi bir sınav vererek taraftarımızla birlikte sahadan mutlu ayrılacağımıza inanıyorum. O yüzden bu maçın önemini, ne ifade ettiğini söylememe ve anlatmama gerek yok. Bu maçın için ayrı bir motivasyona ihtiyaç duyduğunuzu sanmıyorum. Çünkü bu maçı üst düzey bir motivasyonla beklediğinizi biliyorum" dediği öğrenildi.

TRABZONSPOR İLK PEŞİNDE

Trabzonspor, bu sezon galibiyet sevinci yaşayamadığı rakibi karşısında ilk sevincini yaşamak istiyor. 6 Mayıs Pazar günü evinde konuk edeceği Fenerbahçe karşısında galibiyetle ayrılmayı hedefleyen Karadeniz ekibi sarı-lacivertli takım yenmesi halinde bu sezon rakibi karşısında ilk galibiyetini alacak.

 

Ezeli rakibi ile bu sezon oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Trabzonspor deplasmanda oynadığı ilk maçı 1-0 kaybederken, Avni Aker'deki ikinci maç ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Süper Final'in ilk maçını ise Fenerbahçe 2-0 kazandı.

 

ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ AVNİ AKER'DE ÇÖZÜLEBİLİR

 

6 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan karşılaşmada şampiyonluk düğümü de çözülebilir. Aynı saatte Beşiktaş'ı sahasında ağırlayacak olan Galatasaray rakibini yenmesi halinde, Trabzonspor'da, Fenerbahçe'yi evinde mağlup etmesi halinde sarı-kırmızılı takım şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Kendi saha ve seyircisi önünde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluktan etmeyi hedefleyen Karadeniz ekibinde tüm hesaplar 3 puan üzerinde yapılırken, ortak olamadığı şampiyonluk yarışında ezeli rakibini saf dışı bırakarak rövanşı almayı planlıyor

SAKATLARDAN İYİ HABER

 

Galatasaray maçında sakatlığı sebebiyle oyundan çıkan Mustafa Yumlu'nun durumunun ciddi olmadığı öğrenilirken, Glowacki'nin uzun bir aradan sonra yerine forma giyip başarılı bir oyun ortaya koyması sevinçle karşılandı. Ayrıca Galatasaray maçı kadrosundan çıkarılan Volkan Şen ve Halil Altıntop'un da Fenerbahçe önünde takımındaki yerini alma ihtimali yüksek olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor