Güneş kötü gidişe çare arıyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının kötü gidişine çare ararken, sezon başından beri kaybedilen puanlar nedeniyle lig yarışında geride kalmanın takımda bir güvensizlik yarattığını söyledi. UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynadığı PSV Eindh

Güneş kötü gidişe çare arıyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının kötü gidişine çare ararken, sezon başından beri kaybedilen puanlar nedeniyle lig yarışında geride kalmanın takımda bir güvensizlik yarattığını söyledi.

 

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynadığı PSV Eindhoven'e 4-1 mağlup olarak büyük bir şokla turnuvaya veda edan Trabzonspor, Spor Toto Süper Ligde moral ararken, Mersin İdman Yurdu karşısında aldığı mağlubiyetle bir kez daha şok yaşadı.

 

 

Rakibine kendi saha ve seyircisi önünde 3-2'lık skor ile boyun eğen Bordo-mavili takım puan kaybını sürdürürken, teknik direktör Şenol Güneş ise kötü gidişe çare arıyor. Üst düzey bir takım olmalarına rağmen savunmada bir birine benzer yaptıkları hatalara çözüm üretemediklerini belirten Güneş, "Üst üste yaşanan moralsizliklerde bunda etkili olabilir. Çünkü hamle yaparken inançlı ve coşkulu yapamadığımızı görüyoruz. Var olduğumuz yerde yediğimiz goller bize pahalıya maal oldu. Mersin İdman Yurdu karşısında da 3 puan kaybettik" dedi.

 

 

"LİGİN BAŞINDAN BERİ KAYBEDİLEN PUANLAR GÜVENSİZLİK OLUŞTURDU"

 

Güneş, sezon başından beri kaybedilen puanlar nedeniyle lig yarışında geride kalmak takımda bir güvensizlik yarattığını ifade ederek, "Bunu oyuncu bazında takım bazında görüyoruz. Bir başka takım olsa rahatlıkla 5-2 bitirebilirdi maçı. Pozisyon bulmamıza rağmen rahatlığı yaşayamıyoruz. Oyun içersin de yaptığımız bir hata sonrası yediğimiz gol takımın moral değerini oldukça aşağıya düşürüyor ve güvensizliği ortaya çıkarıyor. Geçtiğimiz haftada Kayserispor maçında oldu. Sürekli üst üste maç yapan bir takım olarak bunları düzeltme şansımız yok. Çünkü bunları taktik olarak çalışma şansımız yok. Ama saha içersin de aynı hataları beklemiyoruz. Zaman zaman ikinci yarıda çok iyi işler yapan bir takım olarak oyunun hemen başında oyuncudan hata yapmasını beklemek doğru değil. Ama aynı hatayı son bölümde de yaptı sayımızın fazla olmasına rağmen" şeklinde konuştu.

 

 

"HER OYUNCU KENDİ MEVKİİSİNDE VERİMLİ OLURSA SORUN KALMAZ"

 

Oyuncuların performanslarında dalgalanmalar yaşandığını anlatan Güneş, "Oyunun başında kötü oynayan bir oyuncu ikinci yarı iyi oynayabiliyor. İyi oynayanda kötü oynayabiliyor. Bu çeşitli nedenlere bağlanabilir. Yorgunluk denilebilir ama ikinci yarıda tempoyu arttıran bir oyuncunun neyini değerlendireyim ki. Bana göre bir oyuncu neyi var ise ortaya koyabilmelidir. Benim için bir oyuncunun bütün fizik ve taktik özelliğini sahaya yansıtmasıdır önemli olan. Her oyuncu kendi mevkisinde verimli olar ise zaten sorun kalmaz" ifadesini kullandı.

 

 

ZOKORA: "HOCAM SAVUNMADA GÖREV VERİYOR"

 

Trabzonspor'un Fildişili oyuncusu Didier Zokora, Milli takımdaki göreve ile Trabzonspor'daki görevini ayrı tutmaları gerektiğini kaydederek, "Eğer izlediyseniz görmüşsünüzdür. Afrika Ulusal Kupası'nda takıma ofansif yönde de ciddi bir katkı veriyordum çünkü bana orda biçilen görev öyle. Trabzonspor'da Colman ve Alanzinho'nun olduğu oyun yapısında ofansif görev daha ziyade onların üstünde. Bana defansif olarak toparlayıcı rolünü veriyor hocamız. Bende bunu yerine getirmeye çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler