Gümüşdağ'a niye ölüp ölüp dirildin

Futbolda şike soruşturması kapsamında görülen duruşmanın bugünkü mahkemesinde ifade veren Göksel Gümüşdağ'a mahkeme başkanı Mehmet Ekinci'den gelen soru salonda tansiyonu yükseltti. Gümüşdağ'ın başkana verdiği cevap ise tatmin edici değildi. Türkiye Futbo

Gümüşdağ'a niye ölüp ölüp dirildin

Futbolda şike soruşturması kapsamında görülen duruşmanın bugünkü mahkemesinde ifade veren Göksel Gümüşdağ'a mahkeme başkanı Mehmet Ekinci'den gelen soru salonda tansiyonu yükseltti. Gümüşdağ'ın başkana verdiği cevap ise tatmin edici değildi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekilliği görevinden bir süre önce istifa eden tutuksuz sanık Göksel Gümüşdağ, 2011 Mayıs ayına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da başkanlık görevini yürüttüğünü daha sonra federasyona geçtiğini anlattı.

 

Gümüşdağ, iddiaların hiçbirine katılmadığını belirterek şunları söyledi:

''İBB-Fenerbahçe maçında şikeye göz yumduğum iddia ediliyor. Kabul etmiyorum. Bu iddia için delil olan tapeler Sivasspor ve Bucaspor ile ilgili yaptığım telefon görüşmeleridir. Bu maçla herhangi bir ilgisi yoktur"

İddianamede yer alan Fenerbahçe-İBB maçı ile ilgili iddialara değinen Gümüşdağ, ''Aziz Yıldırım ile sık görüşmemiz son derece normaldir. Birlikte kulüpler birliğinde görev yapıyoruz. İstatistiklere göre, İBB Spor, Fenerbahçeyi en çok yenen takımdır. Bu da şike girişiminde hiçbir şekilde bulunulmamasının en büyük göstergesidir'' dedi.

 

Mahkeme Başkanı Ekinci, Gaziantep-Fenerbahçe maçı ile ilgili Gümüşdağ'ın tape kayıtlarını okudu. Başkan Ekinci'nin, ''(konuşmanda) Fenerbahçe maçında sen niye ölüp ölüp dirildiğini söylüyorsun. Senin o tarihlerde TFF'de görevin yoktu. Neden böyle bir konuşma yapıyorsun?'' sorusuna Gümüşdağ şu yanıtı verdi:

''Maçlarda hakem hataları vardır. O maçta çok kötü yönetilmişti. Bununla ilgili TFF'ye sürekli saldırılar olur. Ben TFF de değilim ama gayri ihtiyarı bu konuşmaları yapmışız. Mahmut Özgener benim arkadaşımdır. Kulüp başkanları genelde federasyonu arar neden bu kadar kötü maç yönetiliyor diye sorarlar. Ben çok gördüm devre arasında bile federasyon başkanını arar sorarlar.''

 

Duruşmada söz alan sanık Mecnun Odyakmaz'ın avukatı Serhat Çetin, Gümüşdağ'a, Aziz Yıldırım tarafından müvekkiline şike yada teşvik konusunda herhangi bir bilgisinin olup olmadığını sordu.

Gümüşdağ da bunun üzerine, ''Kulüpler birliği gündemini belirlemek için toplanırız. Aziz bey ve Mecnun bey bilet hakkında konuşuyorlardı. Şikeyle alakalı bir şey duymadım. Beraatımı talep ederim'' yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor