Gül duygulara tercüman oldu

Şike cezasına verilecek hapis cezasını 12 yıldan 3 yıla düşüren yasanın oylamasına 550 milletvekilinin neredeyse yarısı katılmamıştı. Oylamaya katılmayanlar arasında AK Parti'li milletvekilleri de vardı.Ancak, yasaya açık açık karşı çıkan tek AK Parti'li

Gül duygulara tercüman oldu

Şike cezasına verilecek hapis cezasını 12 yıldan 3 yıla düşüren yasanın oylamasına 550 milletvekilinin neredeyse yarısı katılmamıştı. Oylamaya katılmayanlar arasında AK Parti'li milletvekilleri de vardı.

Ancak, yasaya açık açık karşı çıkan tek AK Parti'li milletvekili Şamil Tayyar oldu. Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Abdullah'a Gül'e açık mektup yazarak yasayı veto etme çağrısında bulunmuştu. Gül'ün vetosunun ardından konuşan Tayyar, "Cumhurbaşkanı toplumun duygularına tercüman oldu" dedi. İşte Tayyar'ın sözleri:

"Toplumda adalet duygusunun zedelenmesine fırsat vermediği için Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı toplumun duygularına tercüman oldu. Bu yasanın özel düzenleme olduğuna ilişkin bir gönderme yapıyor. Devam eden bir soruşturma var. Henüz daha hazırlanmamış bir iddianame süreci var, sonuçta bir iki gün içinde açıklanacak iddianame.

Bu operasyona yönelik bir özel düzenleme algısı oluştu. Sayın Cumhurbaşkanı da buna dikkat çekiyor. Şike ve diğer suçlara uygulanacak ceza oranları azalıyor. Suç ve ceza arasındaki orana suç tehdidine bakarak karar verilir. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Toplumda adalet duygusunun zedelenmemesi gerekir diyor' Sonuçta çok haklı bir gerekçeyle veto etti Sayın Cumhurbaşkanı"

Kanunun çıkmasının ardından hemen tahliye dilekçelerinin verildiğine dikkat çeken Tayyar, "Bu yasa çete suçlarından çıkaran bir düzenlemeyi öngörüyordu. Kanun yürürlüğe girseydi, çeteleşmenin ve mafyalaşmanın da önüne geçmek zor olacaktı. Sayın cumhurbaşkanı bu riski de ortadan kaldırdı" dedi.

Tayyar, Başbakan Erdoğan'ın vetoya tepkisinin ne olacağına yönelik soruyu da, "Sayın Başbakanımızın bu karardan büyük memnuniyet duyduğunu düşünüyorum. Nasıl tepki gösterir bilmiyorum ama ben mutlu olacağını düşünüyorum" diye yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor