GS: UEFA yeşil ışık yakmadı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk: "Türk ekonomisinin istikrarlı büyümesine rağmen Türk futbolu iflas etmiştir"Adnan Öztürk'ün çarpıcı açıklamalarından satır başları şöyle:"Bütün kulüpler borç içinde. Bizim 330 milyon dolar borcumuz var. F

GS: UEFA yeşil ışık yakmadı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk: "Türk ekonomisinin istikrarlı büyümesine rağmen Türk futbolu iflas etmiştir"

Adnan Öztürk'ün çarpıcı açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bütün kulüpler borç içinde. Bizim 330 milyon dolar borcumuz var. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da öyle. Toplam 1 milyar dolar borcumuz var. Anadolu kulüplerinin de toplam 500 milyon dolar borcu var.

Bunların üstüne şike, teşvik olayları da girince Türk futbolu iflas etmiştir.

Platini 'şike cinayettir" dedi. Türk medyası fazla ilgi göstermedi. UEFA yeşil ışık yakmadı.

Hapis cezalarının aşırılığına biz de karşıydık ve yardımcı olduk.

Kulüpler Birliği haftada iki kere toplanıyor. Hep aynı söylem ve hep aynı tartışmalar.

Fenerbahçe bu işte yalnız değil. 7 kulüp daha var.

Kulüpler Birliği toplantısında Fenerbahçe yöneticisi, bizim tavrımızı fırsatçı ve düşmanca bulduğunu söyledi. Ben de Cemal Nalga olayında internet sitesinde yazdıklarını hatırlattım, özür diledi.

Cemal Nalga olayında seçime gittiğimiz dönemdi. Adnan Polat ile konuştum, "Galatasaray'ı başka kurumların ceza vermesine gerek bırakma" dedim. Polat Başkan, kimseye gerek kalmadan camia adına sorumluları cezalandırdı.

Fatih Hoca'nın bir görevi var. Benim de var. Kamuoyu görüyor, Fatih Terim görevini başarıyla yapıyor. Benim görevimi nasıl yaptığımı başkan değerlendirir Görevini başarıyla yapan insanlarla Galatasaray'ın sorunu olmaz.

Türk futbolu Avrupa'dan men edilirse, Türkiye'de futbol diye bir şey kalmaz. Galatasaray, Avrupa'nın 10 kulübü içinde olmalıdır.

Kesinlikle futbolun siyaset ile ayrı olması gerekiyor.

Bütün kulüplerle aynı gemide değiliz. Aynı kurallara saygı göstermeyen, başka manevra yapan kulüplerle aynı gemide olamayız. Galatasaray bu konuda tek değil.

'Şahin' tanımlamasını kabul ediyorum. Ortada haksızlık yapan, ahlak, etik dışı işler yapan varsa tabii Şahin olurum. Herkesin kurallara uyduğu ortamda güvercin olmasını da bilirim. Eğer haksızlığı savunanlar artarsa benim de şahinliğimin dozu artar.

Bizim federasyona gönderdiğimiz ihtarnameyi keşke başka kulüpler de gönderseydi"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor