Giresunspor'dan resmi açıklama

 Giresunspor Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak "Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor" maçını Federasyon'a bildirdiklerini resmen açıkladı..Açıklamada şöyle denildi:"İzmir’de oynanan Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının son

Giresunspor'dan resmi açıklama

 

Giresunspor Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak "Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor" maçını Federasyon'a bildirdiklerini resmen açıkladı..

Açıklamada şöyle denildi:

"İzmir’de oynanan Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının son bölümünde iki takım kendi aralarında top çevirerek, maçın sonucuna tesir etmiştir. Bu durum Futbol Disiplin Talimatı’nın (58/1), “Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır.” maddesini ihlal etmektedir. Her iki takımın anlaşmalı maç oynadığına; karşılaşmayı TV’den ve statta izleyen milyonlar tanıklık ederken, durum gazetelerin sayfasına yansımış, haber olmuştur. Bu bağlamda Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının tescil edilmemesi gerekir.

Bank Asya 1. Ligden düşecek son takımın belirleneceği 12 Mayıs 2012 tarihinde sonuçları birbirini etkileyecek iki karşılaşma oynanmıştır. Bu karşılaşmalardan Sakaryaspor-Giresunspor maçında ev sahibi ekip, spor ahlakına uygun şekilde mücadelesini yapıp, son dakikaya kadar kazanma isteğiyle oynamış, maç 2-1 Giresunspor’un galibiyetiyle sonuçlanmıştır.

Bu maçın sonucuna göre kümede kalması gol averajına bağlı olan iki takım Karşıyaka ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Türkiye’nin ve futbol camiasının gözleri önünde anlaşmalı maç oynayarak, Futbol Disiplin Talimatı’nın 58/1. maddesini ihlal etmiştir. 58. maddenin 1. fıkrası “Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır” hükmünü getirmesine karşın, maçın sonucu spor ahlakına uygun olarak oluşmamıştır. Özellikle maçın son yirmi dakikasında iki takım oyuncuları kendi aralarında top çevirerek, zamanı öldürürken, bir yandan Sakaryaspor-Giresunspor maçından gelecek haberi beklemiştir.

Konu gazetelerin sayfalarına kadar yansımış, Sabah Gazetesi 13 Mayıs 2012 tarihinde spor sayfasında yaptığı haberde “Maçın son 10 dakikasında iki takım anlaşarak atak geliştirmedi, kendi aralarında pas yaparak top çevirdi” denilmiştir.

Üstelik bu durum Karşıyakalı taraftarları da rahatsız etmiş, bu nedenle Karşıyakalı taraftarlar kendi takım oyuncularını protesto etmiştir. Hal böyle iken bu maçın sonucunu tescil etmek, 3 Temmuz’dan bu yana sancılı bir süreç yaşayan ve futbolda beyaz bir sayfa açmaya çalışanların anlaşmalı maçı görmezden gelmeleri kabul edilebilir bir durum değildir.

Konuyla ilgili olarak Futbol Federasyonu’nun derhal harekete geçmesini ve işlem başlatmasını beklerdik ama şu ana kadar herhangi bir girişimin olmadığını gördüğümüz için, spor ahlakına aykırı bu durumun cezalandırılması talebiyle Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’na bugün itibariyle bir başvuru yaptık.

Bu noktada iki takımın anlaşmalı maç oynadıklarına ilişkin kuvvetli delillerin varlığı görülmektedir. Maç kaseti, gazete kupürleri yanında gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının haklılığımızı ortaya çıkaracağına inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle yaptığımız başvurunun Federasyon tarafından incelemeye alınmasını bekliyor, konuyla ilgili olarak gidebileceğiz her merciye gitmekten çekinmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler