Giray Bulak'tan Trabzonspor yorumu!

Giray Bulak, ligin ilk haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Trabzonspor maçını ve iki takımın ilk haftaki performansını değerlendirdi.İşte Giray Bulak'ın yaptığı değerlendirmeden önemli satırbaşları;Size göre Beşiktaşa bu maçta galibi

Giray Bulak'tan Trabzonspor yorumu!

Giray Bulak, ligin ilk haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Trabzonspor maçını ve iki takımın ilk haftaki performansını değerlendirdi.

İşte Giray Bulak'ın yaptığı değerlendirmeden önemli satırbaşları;

Size göre Beşiktaşa bu maçta galibiyete getiren en önemli etken farklılık neydi?

Beşiktaş oyunu dar alanda oynadı. Sıkı pres yaptılar ve maçı kazanmayı çok istediler. Oyun hırsları dikkatimi çekti.

Trabzonspor takımında geçen yıla oranla ne gibi farklılıklar gözünüze çarptı?

Trabzonspor'da geçen seneye nazaran çok farklı bir değişiklik yok. Aykut ve Malouda transferleri var. Bir önceki sezona göre çok farklı bir yapıda olduklarını söylemek hata olur.

TRABZONSPOR'UN KAZANMA AZMİ YOKTU

Trabzonsporun oyun kurgusu ve tercihlerini nasıl buldunuz?


İlk olarak Olcan sol bekte oynamaz. Beşiktaş'ın aksine oyunu açık alanda oynamak istediler. Ancak Trabzonsporlu futbolcularda kazanma azminin pek olmadığını söyleyebilirim.

HUTCHİNSON MÜKEMMEL OYNADI

Beşiktaş takımında size göre geçen yıla oranla farklılıklar neler?


Beşiktaş'ta Hutchinson çok üst düzey bir performans gösterdi. Oyunu kontrol etti. Hem savunmaya hem de hücuma yardım etti. Daha kollektif bir takım görünümünde Beşiktaş.

Beşiktaş takımının oyun kurgusu ve takım tercihini nasıl buldunuz?

Geçen sezon Samet Aybaba'nın en büyük şansızlığı Mustafa Pektemek'i erken kaybetmesiydi. Tolga çok önemli bir transfer, yedeğinde Cenk bekliyor. İki tane çok önemli kalecisi var Beşiktaş'ın. Kadro kalitesi artmış durumda.

Size göre maçın sonucunu etki eden isimler kimlerdi?

Manuel Fernandes, her ne kadar bir sporcu gibi yaşamasa da müthiş bir yetenek. Evet bazı sorunlar yaşabilir, gitmek istediğini duyuyoruz. Ancak ne olursa olsun oyuna büyük katkı yapıyor.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın aksıyan tarafları nereleridir?

Beşiktaş'ta 3 adet isim oyunu sürekli olarak değiştirebilecek, skora etki edecek nitelikte. Diğer oyuncular ise daha çok koşan mücadele eden isimler. Beşiktaş bu tarafını güçlendirir veya bu yapıya uygun bir oyun tarzı benimserse daha iyi bir ekip olabilir. Trabzonspor'un ise daha fazla azim kazanması, daha fazla mücadele etmesi gerekiyor.

Her iki takımın size göre mutlak transfer yapması gereken mevkiileri nerelerdir?

Bunu Trabzonspor açısından cevaplamak gerekiyor. Transfer hiçbir şeyi çözmeye bilir. Trabzonspor'da mevcut kadro daha iyi değerlendirilebilir. Bordo mavili ekibin daha fazla futbol oynaması lazım.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın ligdeki ilk maçına bakarak bu sezonla ilgili beklentiniz nelerdir?

Dört büyük takım zaten otomatik olarak şampiyonluk adayıdır. Ancak dikkatimi çeken ekipler de var. Bursaspor iyi bir kadroya sahip, Antalya keza ayağında top tutabiliyor. Konyaspor ise direnci yüksek bir ekip. Kayserispor'u ise bugün izleyeceğim

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor