Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bayburt'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Bu ülkeyi hiç kimse bölemez, 75 milyon et ve tırnak gibiyiz. Bize bölünme korkusunu yaşatan kendi halüsinasyonlarımız, kendi korku yaratan söylemlerimizdir'' dedi.     Bakan Kılıç, Bayburt Üniversitesi'nin Şair Zihni K

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bayburt'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Bu ülkeyi hiç kimse bölemez, 75 milyon et ve tırnak gibiyiz. Bize bölünme korkusunu yaşatan kendi halüsinasyonlarımız, kendi korku yaratan söylemlerimizdir'' dedi. 

    
Bakan Kılıç, Bayburt Üniversitesi'nin Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde, ziyaret ettikleri illerde gençlerle bir araya gelmelerinin kendilerinde farklı bir enerji oluşturduğunu söyledi. 
 
'Sevgili gençler sizleri gerçekten, Allah rızası için, memleket sevdası ve bayrak aşkı için, harbiden çok seviyoruz'' diyen Kılıç, ''Bu işin başka bir şekilde izah edilir yönü yok. Herkesin bir işi var ve bir çaba içerisinde. Biz Ankara'dan kalkıp Bayburt'a gelmesek de yapılan hizmetler devam ediyor. Yerinde görmek ayrı bir heyecan. Bu hizmetlerimizi alan gençlerimizle bir araya gelmek bambaşka bir aşk, onu hissetmek lazım'' ifadesini kullandı.
     
     -''Tek kanatla uçulmaz, biz iki kanatla uçacağız''- 
     
     
Zaman zaman gençlerin bazı kompleksler altında baskıya tutulduğuna değinen Kılıç, şöyle devam etti: 
     
''Birtakım unsurlar magazin medyası olabilir, çok bilmişler olabilir, kendini entelektüel zanneden ama aydın yabancılaşmasıyla kendi milletine soykırım suçlusu muamelesi yapanlar olabilir. Bunlar hayatın her alanında karşımıza çıkabilir. Gençliği maneviyat konusunda baskılamaya çalışanlar var. Manevi kanallarını açık tutmayan bir neslin terörle mücadeledeki bir erin şehadet mertebesine eriştiğini anlaması da mümkün değildir, hissetmesi de mümkün değildir. Tek kanatla uçulmaz, biz iki kanatla uçacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bir kanadımız fen bilimleri ve teknoloji, diğer kanadımız ise milletimiz ile milli değerlerimiz olacak.'' 
     
     -''Bu ülkeyi hiç kimse bölemez''- 
     
     
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca uygulamaya konulan çeşitli projeler kapsamında Türkiye'de doğu ve batı illerindeki öğrencilerinin zaman zaman bir araya gelerek farklı aktiviteler yaptığını anımsatan Kılıç, şunları kaydetti: 
     
''Bu ülkeyi hiç kimse bölemez, 75 milyon et ve tırnak gibiyiz. Bize bölünme korkusunu yaşatan kendi halüsinasyonlarımız, kendi korku yaratan söylemlerimizdir. O nedenle bu projelerin önemi çok büyük. Atılan bu adımlar ve bu projelerde bir araya gelen gençlerin kaynaşmaları Bayburt Üniversitesi'ndeki gençlerin burada inşa ettikleri dostluklar bu millet adına önemli adımlardır.'' 
     
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nu da ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor