Genç Şampiyonun dramı!

 Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde annesinin henüz 40 günlükken terkettiği, 9 yaşında ise babası Çetin Akbayır'ın bir cinayet nedeniyle müebbet hapis cezasına mahkum olduğu 17 yaşındaki liseli şampiyon sporcu Gözde, yeşil kartlı babaannesi ve dedesi ile borc

Genç Şampiyonun dramı!

 

Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde annesinin henüz 40 günlükken terkettiği, 9 yaşında ise babası Çetin Akbayır'ın bir cinayet nedeniyle müebbet hapis cezasına mahkum olduğu 17 yaşındaki liseli şampiyon sporcu Gözde, yeşil kartlı babaannesi ve dedesi ile borcundan dolayı suyunu dahi ödeyemedikleri bir gecekonduda zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.
 
Gözde, komşularının yardımı ve spor hocası Özcan Ağırdaş'ın desteği dışında hayatta tutunacak bir dalı bulunmuyuyor. Hayatı büyük acılar içinde geçmesine rağmen okul çıkışı her gün antrenman yapıp, katıldığı yarışmalarda Tekvandoda 6 kez Türkiye Şampiyonu, Kickbox'ta Türkiye ikinciliği bulunan, 50'den fazla madalyası bulunan lise 3'üncü sınıf öğrencisi Gözde, "dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılıp, ükeme altın madalyalar kazandırmak istiyorum. Ancak bize destek verilmesini istiyorum" dedi
 
Bir yakınının gecekondusunda yeşil kartlı olan babannesi Esma ve dedesi Haydar ile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Gözde, komşularının yardımı ve spor hocası Özcan Ağırdaş'ın desteği dışında hayatta tutunacak bir dalı bulunmuyuyor. Hayatı büyük acılar içinde geçmesine rağmen okul çıkışı her gün antrenman yapıp, katıldığı yarışmalarda Tekvandoda 6 kez Türkiye Şampiyonu, Kickbox'ta Türkiye ikinciliği bulunan, 50'den fazla madalyası bulunan lise 3'üncü sınıf öğrencisi Gözde, kendisini okulu dışında çok sevdiğini belirttiği spora adayıp, dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılmak istiyor. Birçok yetkilinin kendisine verdiği yardım vaadlerini yerine getirmediği belirtilen Ankara Özcan Tekvando Kulübü'nün de başarılı sporcusu olan Gözde'yi, babası tarafından emanet edilen tekvando antrenörü Özcan Ağırdaş destek verip, çalıştırıyor.
 
BİZE DESTEK OLSUNLAR
 
Tekvandoya, Lise 1. sınıfa giderken başladığını, bu sırada babasının cezaevine girdiğini belirten Gözde, hiç tanıma fırsatını bulamadığı annesi Atiye'nin kendisini henüz 40 günlükken bırakmış olduğunu öğrendiğini belirtirken gözleri doldu. Tekvando sporuna hocası sayesinde devam ettiğini belirten Gözde, sponsorlarının olmasını istiyor. Aile durumunun kendisini olumsuz etkilediğini de belirten Gözde, "birilerinin bize yardım etmesini, iyi bir eğitim alarak okumakistiyorum. Ancak bu sayede çok daha büyük başarılara imza atıp, hedefim olan dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda yarışmak istiyorum. Sporum konusunda destek istediğimiz genel müdürlük düzeyindeki tüm kapılar yüzümüze kapandı, verilen sözler yerine getirilmedi" dedi.
 
ÜLKEME MADALYALAR KAZANDIRMAK İSTİYORUM 
 
Derslerinin oldukça başarılı olduğunu belirten Gözde, iyi bir spor öğretmeni olmak istediğini söyledi. Okulundan oturduğu gecekonduya geldiğinde her gün spor hocası Özcan Ağırdaş nezaretinde antrenmanlarını aksatmadığını belirten Gözde, kazandığı 50'den fazla madalyaları gösterirken, daha çok başarılara imza atmak istediğini söyledi. Gözde, "Spor hocamın desteğiyle yarışmalara hazırlanıyorum. Hedefim, uluslararası yarışmalarda başarılı olup, milli sporcu olarak ülkeme madalyalar kazandırmak Ancak okuyup başarılı olabilmem için bana destek olmalarını istiyorum" dedi.
 
CEZAEVİNDEKİ BABAMI 8 AYDIR GÖRMEYE GİDEMEDİM
 
Geceleri yatağa başını koyduğunda hiç tanımadığını belirttiği annesi ile 8 yıldır cezaevinde bulunan babasının hayali ile yaşadığını belirten Gözde, "Gözlerime uyku girmediği geceler oluyor. İleride 'ben ne olacağım' diye düşünüyorum. Eskişehir Cezaevi'nde bulunan babamı 8 aydır görmeye gidemedim. Hocamın desteği sonucu yol harçlığım temin edilerek yılda bir-iki kez olsun babamı görebiliyorum" dedi.
 
TORUNUMUZ TEK BAŞINA KALIRSA NE YAPAR 
 
Gözde'nin dedesi Haydar ile yeşil kartlı babaannesi Esma Akbayır ise Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi'nden sadece makarna türü gıda ile kömür yardımı alabildiklerini belirtirlerken, "kendi durumlarımızdan çok, torunumuz Gözde'nin geleceğini düşünüyoruz. Annesiz büyüyen, babasız kalan torunumuza maddi manevi yardım bekliyoruz. Konu komşuların yardımı ile ayakta kalmaya çalışırken, onun geleceği bizi yıkıyor. Borcumuzdan dolayı oturduğumuz gecekondunun suyu da kesildi. Biz bugün varız, yarın yokuz. Torunumuz tek başına neler yapar bilemiyoruz. Onun elinden tutulup, hep başarılı olmasını istiyoruz" dediler.
 
GÖZDE'Yİ DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN HAZIRLIYORUM
 
Özcan Tekvando Spor Kulübü Antrenörü Özcan Ağırdaş da 22 yıllık spor Tekvando sporu hayatında Dünya ve Avrupa Şampiyonu, gençler Olimpiyat üçüncüsü sporcular yetiştirdiğini belirtirken, Gözde ile gurur duyduğunu söyledi. Gözde'ye hocalık dışında baba görevi yapmak durumunda kaldığını da belirten Ağırdaş, "Gözde'nin azmi sayesinde başarılı olması beni gururlandırıyor. Onun gibi sporculara destek olmak durumunda kalıyoruz. Ancak imkanlarımız kısıtlı. Sahip çıkılması durumunda Gözde'nin Avrupa ve Dünya şampiyonu olacağına inanıyorumö dedi.
 
ÇALDIĞIMIZ KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANDI
 
Tek isteğinin, Gözde'ye sponsor bulmak veya belediye kulübünün himayesinde spor hayatını devam ettirebilmek olduğunu belirten Ağırdaş, "Gözde için ilgili bakanlıkta çalmadığımız kapı kalmadı, ancak kimseye ulaşamadık. Verilen sözler hep lafta kaldı. Gözde'yi Ocak ayında Antalya'da yapılacak Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'na hazırlıyorum. Kilolarında birinci olan sporcular, 2013 yılında yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Gözde'nin başarılı olacağına inanıyorum. Gözde Ocak ayında Türkiye şampiyonu olamaması durumunda okuduğu kolejden çıkarılma durumu da var. Yetkililerin duyarlı olmasını istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler