Gazi Koşusu yapıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 87'ncisini, Atila Özkan'ın sahibi olduğu ve jokeyliğini Yücel Bilik'in yaptığı Divine Heart adlı safkan burun farkıyla kazandı.  İstanb

Gazi Koşusu yapıldı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 87'ncisini, Atila Özkan'ın sahibi olduğu ve jokeyliğini Yücel Bilik'in yaptığı Divine Heart adlı safkan burun farkıyla kazandı. 
 
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 mesafeli koşuda, 22 safkan start aldı.
 
Birinciliği Atila Özkan'ın sahibi olduğu Yücel Bilik'in biniciliğindeki Divine Heart isimli at, 2.31.09'luk derecesiyle kazandı. 
 
Divine Heart'ın ardından, Dicle Cemiloğlu'nun sahibi olduğu Halis Karataş jokeyliğindeki Çakal Carlos, 2.31.10'luk derecesiyle ikinci, Nurbiye Gülerce'nin sahibi olduğu ve Selim Kaya'nın biniciliğindeki Celeritas, 2.31.23'lük derecesiyle üçüncü, Kazım Kastar'ın sahibi olduğu Onur Öztürk jokeyliğindeki Artic Man ise 2.31.31'lik derecesiyle dördüncü oldu. 
 
KARATAŞ BU KEZ BURUN FARKIYLA KAYBETTİ
 
Gazi Koşusu'nu daha önce 1996, 2005, 2006, 2011 ve 2012 yıllarında toplam 5 kez kazanan jokey Halis Karataş, bu kez burun farkıyla kaybetti.
 
Son iki yılın şampiyonu olan tecrübeli jokey, geride kalan yılda burun farkıyla kazandığı yarışta bu yıl ise burun farkıyla geçilerek ikinci sırada yer aldı.
 
2 MİLYON 232 BİN 500 LİRA...
 
2013 yılı şampiyonunun belirlendiği yarışın birincisi 1 milyon 150 bin lira, ikincisi 460 bin lira, üçüncüsü 230 bin lira, dördüncüsü de 115 bin lira ikramiye ödülü kazandı.
 
Yarışta ilk 4'e giren atlar için, ikramiyenin yanı sıra ayrıca toplamda 488 bin 750 lira yetiştiricilik primi dağıtılırken, koşuda toplam 4 milyon 821 bin lira ödül verildi.
 
87. Gazi Koşusu'nu kazanan safkanın sahibi, 2 milyon 232 bin 500 lira ödül elde etti.
 
Divine Heart adlı safkanın sahibi Atila Özkan, 1 milyon 150 bin lira birincilik ikramiyesi ve 795 bin lira kaydiye ücretinin yanı sıra, 287 bin 500 liralık yetiştiricilik priminin de sahibi oldu.
 
At yarışlarında 87. Gazi Koşusu'nun tamamlanmasının ardından kupa töreni düzenlendi.
 
Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen yarışta birinci olan "Divine Heart" isimli safkanın sahibi Atila Özkan, şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in elinden aldı. 
 
Mustafa İsen, Divine Heart' ın jokeyi Yücel Bilik ile antrenörü Enver Mutlu'ya da plaketlerini takdim etti.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yarışı izleyenler arasında yer aldılar ve kupa seremonisine katıldılar.
 
JOKEY BİLİK: HAYALİM GERÇEK OLDU
 
Kariyerindeki ilk Gazi Koşusu şampiyonluğunu kazanan jokey Yücel Bilik yarışın ardından "Bu yarışı kazanmak her jokeyin, aprantinin hayalidir. Bu yarışa ekip olarak inanılmaz adapteydik. Çok mutluyuz ve huzurluyuz" diyerek duygularını paylaştı.
 
Divine Heart'ın sahibi Atila Özkan ise "Çok zorlu rakiplerimiz vardı. Ama biz atımıza güveniyorduk" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor