Gazeteci G.Saray maçı şike detaylarını açıkladı

 Cluj - G.Saray maçındaki şike iddiasının detayları...  Şampiyonlar Ligi'nde Romanya'da Cluj - Galatasaray arasında oynanan  ve 3-1 G.Saray'ın kazandığı maçın ardından Rumen basınında maçta şike olduğuna dair ortaya konan iddia futbol gündemine bomba gibi

Gazeteci G.Saray maçı şike detaylarını açıkladı

 Cluj - G.Saray maçındaki şike iddiasının detayları...

  Şampiyonlar Ligi'nde Romanya'da Cluj - Galatasaray arasında oynanan  ve 3-1 G.Saray'ın kazandığı maçın ardından Rumen basınında maçta şike olduğuna dair ortaya konan iddia futbol gündemine bomba gibi oturdu. Sport.ro adlı sitede 17.00 sularında konuyla ilgili bilgiler şu şekilde verildi;

 

Cluj kulübüne yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre maçtan önce takımın kaptanı Cadu'nun evine Türk bir işadamı vasıtasyıyla 320 bin avro transfer edildi. Cluj başkanı Mureşan'ın konu ile ilgili ilk sözleri "Ne oldu ben de bilmiyorum ama biz temiziz. Cadu ve bu kaynak ile yüzleşmek istiyorum" şeklinde oldu.

 Mureşan, idddiaların sahibi olan kişinin akıl sağlığının yerinde olmadığı söylerken Cadu'ya güvendiklerini vurguladı sözlerine şu şekilde devam etti; "Cadu bana iddiada bulunan kişi ile görüşmek istediğini söyledi. Onunla sadece tanışmak istiyor. İnanılmaz moron. Bu iddialara nereden geldi bilmiyorum. Bu söylenenler inanılmaz"

ŞOK DİYALOG

Karşılaşmayı ayarlayan kişilerin arasında olduğunu söyleyen Michael adlı kişiyle yapılan telefon görüşmesinin kayıtları ise şu şekilde;

 Michael: 320 bin euroyu Salem'den aldım ve Cadu'ya gittim.

 Muhabir: Bir Türk'ü kollamak için mi?

 Michael: Evet Salem, Cluj'da çok tanınan ve etkili birisi. Mr. Paszkany ile iş yapıyorlar.

 Muhabir: Ve para nereye gitti?

 Micahel: Cadu'ya gitti. Parayı alan kişi yüklü miktarda parayı görünce tek başına taşımaktan korktu. Bir arabadan şoför indi. Ne yapayım? diye sordu. Ben de parayı kontrol etmesini. Askerler tarafından herhangi bir tuzak olup olmadığına bakmasını söyledim. Cluj'da yerleşim bölgelerinden birinde bir Türk arabayla geldi ve parayı aldı ve direk olarak Cadu'ya gitti.

 Muhabir: Yani Cadu evdeydi ve paraya oraya gitti.?

 Michael: Evet 3-4 apartmanlık bir site var. Cluj Paszkany şirketi için kullanılan evler. Oyuncular burada kalırlar. Çok korkmuştum. Bunlar Portekiz mafyası gibiler. Onların amacı performans falan görmek değil.

Romanya'nın önde gelen spor gazetelerinden sport.ro'da görev yapan Roşu'nun twitter üzerinden ortaya attığı iddia, gazetenin internet sitesinde ayrıntılı bir haber ile duyuruldu ve kısa süre içinde futbol gündemine oturdu.

 MAÇTAN ÖNCE: "MAÇTAN ÖNCE PARA DÜŞÜNÜLMEZ"

 Cluj ile Galatasaray arasında oynanan maçtan önce açıklamalarda bulunan Cadu, Galatasaray'ın bu maçta 1 milyon euroluk prim için oynayacağını ve kendilerinin ise ne için oynayacaklarını bilmediklerini ifade etmişti. Cadu maçtan önce yaptığı açıklamada, "Onlar 1 milyon euro prim için oynayacak, biz ne için bilmiyorum. Benim bildiğim bir şey var, 11'e 11 oynayacağız.

Şampiyonlar Ligi'nde bazı şeyler para demek değil. Parayı ancak maçtan sonra düşünürsünüz, maçtan önce para düşünülmez" ifadelerini kullanmıştı.

 MAÇTAN SONRA: "GALATASARAY ÇOK İYİ TAKIM"

 Temsilcimiz Galatasaray'ın Cluj karşısında aldığı galibiyetin ardından sarı-kırmızılı takımın çok güçlü olduğunu ifade eden Cadu, "Galatasaray gerçekten çok iyi bir takım, bugün burada bunu gösterdiler. Galatasaray karşısında yeterli taktik hesaplamaları yapamadık ve konsantrasyonumuzu iyi seviyede tutmayı başaramadık. Sonuç olarak bu maç artık geride kaldı ve artık başımızı dik tutarak Braga maçına konsantre olmalıyız" şeklinde konuşmuştu.

 OLAY İDDİANIN SAHİBİNİ YAKINDAN TANIYALIM...

 Temsilcimiz Galatasaray ile Cluj arasında oynanan maç için şok eden bir şike iddiasında bulunan Emanuel Raşu kimdir, kısaca sizler için araştırdı. Romanya'da yayın yapan sport.ro spor sitesinde görev yapan Raşu, yaklaşık 5 yıllık gazetecilik deneyimine sahip bir isim... Daha önce Franco Baresi, Daniele Massaro, Roberto Di Matteo, Gheorghe Popescu, Helmut Duckadam gibi isimler ile röportajlar yapan sport.ro'nun ortaya çıkarttığı özel haberlerin altında imzası bulunan Raşu, FIFA Ballon d'Or 2011'de oy kullandı.

 

Emanuel Raşu kendisini şu şekilde tanımlıyor;

 "Benim adım Raşu Cadu. Romanya'da sport.ro isimli spor sitesinde çalışıyorum. Kısa gazetecilik hayatım boyunca gurur duyduğum bazı şeyler de var. Franco Baresi, Daniele Massaro, Roberto Di Matteo, Gheorghe Popescu, Helmut Duckadam ve Miodrag Belodedici gibi önemli isimlerle görüşme fırsatı buldum ve FIFA Ballon d'Or 2011'de Messi ve Villas Boas için oy verdim.

Ayrıca twitter üzerinden de bazı önemli kişilerle tanıştım. Sanırım bu son bölüm en önemli olan şey. Bana twitter'dan @emishor kullanıcı ismi ile ulaşabilirsiniz. 24 yaşındayım ve 5 yıllık en üst düzeyde gazetecilik tecrübem var.( En üst düzey derken sadece şaka yapıyorum)."

 

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor