Galatasaray'a suç duyurusu

Galatasaray Sportif AŞ yatırımcıları,stat gelirlerinin derneğe aktarılmasıyla ilgili olarak yöneticiler hakkında SPK'ya suç duyurusunda bulundu. Galatasaray Sportif AŞ yatırımcılarından Ersin Buldur, Türk Telekom Arena Stadı'nın kullanım haklarında usulsü

Galatasaray'a suç duyurusu

Galatasaray Sportif AŞ yatırımcıları,stat gelirlerinin derneğe aktarılmasıyla ilgili olarak yöneticiler hakkında SPK'ya suç duyurusunda bulundu.

Galatasaray Sportif AŞ yatırımcılarından Ersin Buldur, Türk Telekom Arena Stadı'nın kullanım haklarında usulsüzlük olduğunu öne sürerek, ''Gerekli şikayetlerde  bulunduk ve SPK'lar incelemelerini yapıyor. Kayıtlı sermaye sistemine geçişine  yatırımcı ve taraftarlar olarak şerh kararı koyacağız. Stat gelirlerinin tümü  Sportif AŞ'ye aittir. Bunu usülsüz olarak derneğe aktaranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

 KULLANIM BİLMECESİ

 Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin olağanüstü genel  kurulu Türk Telekom Arena'da yapıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen genel kurul öncesinde dışarıda  gazetecilere açıklamada bulunan Buldur, Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım  hakkının TOKİ'ye devredilmek sureti ile Türk Telekom Arena Stadının üst kullanım  hakkının devralındığını belirterek, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP)  yapılan açıklamalarda stattaki bazı koltukların dernekten şirkete satılmak  istendiğinin belirtildiğini, ancak kendisinin bu yönde bir belgeye ulaşamadığını  söyledi.

KAP'a yapılan bildirimlere göre Futbol AŞ'nin bütün kullanım haklarının  Sportif AŞ'ye geçtiğini aktaran Buldur, şunları kaydetti:

 ŞERH KARARI KOYDURACAĞIZ

 "Kullanım haklarında usulsüzlük olduğu için gerekli şikayetlerde  bulunduk ve SPK incelemelerini yapıyor. Kayıtlı sermaye sistemine geçişine  yatırımcı ve taraftarlar olarak şerh kararı koyacağız. Stat gelirlerinin tümü  Sportif AŞ'ye aittir. Bunu usülsüz olarak derneğe aktaranlar hakkında savcılığa  suç duyurusunda bulunacağız. Bazı loca ve VIP koltuk pazarlama hakları ve  gelirlerinin şirkete satılması çalışmalarını haksız, kötü niyetli halka açık  şirket ve küçük yatırımcılar aleyhine, dernek lehine, ayrıca şirketin olan üst  kullanım hakkının tekrar şirkete satılmasını matuf bir işlem olarak görmekteyim.

 Yapılan bu işlemlerin yüzde 46'sı halka açık şirketin büyük ortak derneğe kaynak  yatırmak suretiyle küçük yatırımcıdan da bedelli sermaye artırımı yolu ile nakit  kaynak teminini sağlamak, büyük ortak derneğin de bu borçlandırma yöntemi ile  hiçbir bedel ödemeden şirketin karşılıksız fonlanması işlemidir.''

 HATALAR TÜM HESAPLARI ETKİLEDİ

Buldur, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın bir televizyon  programında ''91 milyon TL civarında hata yapıldığını'' söylediğini ileri  sürerek, bu hataların, bütün hesapları etkilediğine inandığını kaydetti.

Aysal'ın, hisse satışı yetkisi alma aşamasında birçok platformda,  ''yapmak istediklerinin kesinlikle hisse satışı olmadığını ve bunun hisse reposu  olacağını'' anlattığını belirten Buldur, şunları aktardı:

''Bu açıklamalar, biz yatırımcıların kafasını karıştırmış ve hisse  fiyatları 360'lı fiyatlarda iken 'kesinlikle satmayı düşünmüyoruz' dediği 800 bin  tane hisseyi satarak, hisse fiyatlarının 150 liralara kadar düşmesinde büyük  etkisi olmuştur. Satılan hisselerin daha düşük fiyat fiyatlardan yerine  konulacağı beyanatları, özellikle 400 liraya hisse alan yatırımcıları üzmüştür.

 Ayrıca Dernekler Kanununa göre, dernekler satış yapamazlar, ancak Galatasaray  Spor Kulübü kombine ve localarını satarken zorunlu bağış yaptırmış ve yüzde  90'ını derneğe aktarmıştır. Gereken vergilerini ödememiştir. Yöneticilerimizden  malum olaylarda gösterdikleri duruşu, yatırımcıların mağdur edildiğini düşündüğüm  konularda da göstermelerini bekliyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor