'Futbolun yönetiminde olmalıyız'

Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Başkanı Şerif Kunt, futbolun ana elemanlarından biri olan futbolcuların temsilcisi olarak, futbolun yönetiminde yer almaları ve alınan kararlarda söz sahibi olmaları gerektiğini söyledi.  Kunt, beraberindeki yönetim

'Futbolun yönetiminde olmalıyız'

Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Başkanı Şerif Kunt, futbolun ana elemanlarından biri olan futbolcuların temsilcisi olarak, futbolun yönetiminde yer almaları ve alınan kararlarda söz sahibi olmaları gerektiğini söyledi. 

 

Kunt, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle bir otelde düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının Türkiye'de sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için gençliği spora yönlendirebilmek olduğunu belirtti. 

 

Türk futbolunda amatör altyapıya önem verilmesi gerektiğini ifade eden Kunt, ''Ülkedeki yabancı futbolcu sayısının azaltılması gerekiyor. Devlet ve Futbol Federasyonu, profesyonel futbol kulüplerine her türlü maddi ve manevi yardımda bulunurken, amatör futbolu korumasız ve yalnız bırakmaktadır'' dedi. 

Kunt, ayrıca mali külfetler yükleyerek kulüpleri zor duruma düşürdüklerini savunarak, ''Hatta amatör kulüplerimizin kapanmalarına neden olmakta ve dolayısıyla amatör futbolun ve futbolcunun sonunu hazırlamaktadır. 

 

Futbol Federasyonu bünyesinde bulunan ve amatör kulüplerin menfaatlerini korumakla yükümlü olan Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun, amatör spor kulüpleri aleyhine maddi ve manevi kararlar alması doğru mudur'' diye konuştu. 

 

Amatör liglere ve 3. Lige yaş sınırlaması getirilerek, belli yaştaki futbolcuların futboldan koparıldığını ileri süren Kunt, şunları kaydetti: 

 

''Spor yapamayan bir toplum haline gelerek ruh sağlığı bozulmakta, agresif davranışlar sonucunda hastanelerde ve hapishanelerde boş yer bulunamamaktadır. Futbolun ana elemanlarından biri olan futbolcuların temsilcisi olan federasyonumuz futbolun yönetiminde yer almalı, alınan kararlarda söz sahibi olmalıdır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor