Futbolun filozofu hayatını kaybetti

1982 ve 1986 Dünya Kupaları'nda Brezilya milli takımına kaptanlık yapan Doktor lakaplı Socrates, perşembe gününden bu yana verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.Brezilya futbolunun efsane isimlerinden Socrates, perşembe gecesi kaldırıldığı Albert Einstein h

Futbolun filozofu hayatını kaybetti

1982 ve 1986 Dünya Kupaları'nda Brezilya milli takımına kaptanlık yapan Doktor lakaplı Socrates, perşembe gününden bu yana verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Brezilya futbolunun efsane isimlerinden Socrates, perşembe gecesi kaldırıldığı Albert Einstein hastanesinde hayata gözlerini yumdu.

57 yaşındaki eski futbolcu, perşembe akşamı yemek sırasında kendini kötü hissedince gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Ancak doktorları Sokrates'in durumunun ağır olduğunu, solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdürdüğünü ve diyaliz tedavisini gördüğünü açıklamıştı.

Son 4 ayda üçüncü kez hastaneye kaldırılan Socrates, geçtiğimiz Ağustos ayında da sindirim sistemindeki kanama sebebiyle yoğun bakıma alınmış ve iki hafta sonra taburcu edilebilmişti.

Ancak tıp fakültesi mezunu olduğu için "Doktor" lakabı ile anılan Socrates, bu kez yaşam mücadelesini kazanamadı ve hayata gözlerini yumdu. Doktorların yaptığı açıklamanın ardından Brezilya futbol dünyası ve Socrates hayranları büyük bir şok yaşadı.

Kafasına taktığı bandanasıyla da tanınan eski yıldız futbolcu, ülkesinde Botofago ve Corinthians formaları giydi. Corinthians formasıyla 300'e yakın maça çıkıp 200'e yakın gole imzasını atan futbolun filozofu, daha sonra Fiorentina, Flamengo, Santos ve Botofago formaları giydi. 1989'da futbolu bırakan Doktor, 15 sene sonra 2004'de 50 yaşında iken, futbolcu antrenör olarak bir aylığına Garforth Town'ın başına geçerek hayranlarını şaşırtmıştı.

1982 ve 1986 Dünya Kupaları'nda Brezilya milli takımına kaptanlık da yapan Socrates, dünya futbol tarihinin en iyi 100 futbolcusundan biri olarak gösteriliyordu.4

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor