Futbolda kanun ile terfi

Profesyonel futbol liglerinde temsilcisi bulunmayan illerin amatör futbol takımlarının, 3. lige terfisi istendi. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya bu konuda kanun teklifi verdi.Teklif uyarınca, profesyonel futbol liglerinde mücadele eden takımı bulu

Futbolda kanun ile terfi

Profesyonel futbol liglerinde temsilcisi bulunmayan illerin amatör futbol takımlarının, 3. lige terfisi istendi. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya bu konuda kanun teklifi verdi.

Teklif uyarınca, profesyonel futbol liglerinde mücadele eden takımı bulunmayan illerin, bölgesel amatör ligde mücadele eden takımlarının, 2012-2013 futbol sezonundan itibaren bir defaya mahsus olmak üzere 3. lige yükseltilmesi isteniyor. Profesyonel liglerde bulunmayan illerden, amatör ligde birden fazla takımı olanlardan ise, sadece biri profesyonel lige yükseltilecek.

CHP'li Yalçınkaya teklifinin gerekçesinde ''Profesyonel futbol liginde mücadele eden takımı bulunmayan illerimizin, bölgesel amatör ligde (BAL) mücadele eden takımlarının, profesyonel 3. ligde mücadele verecek olmaları ile bu takımlarımıza ve yöre insanına büyük moral verilmiş olacak, büyük paralar ve emek harcayarak amatör ligde mücadele eden bu kulüpler illerini profesyonel ligde temsil etmenin gururunu yaşayacaklardır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler