"Futbolda eksen kayması var!"

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, TFF Yönetimi’nin talimatları bir kulübün lehine olacak şekilde değiştirme niyetinde olduğunu ancak, UEFA ve işleyen adalet mekanizması nedeniyle bunu yapamadığını söyledi.Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sor

"Futbolda eksen kayması var!"

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, TFF Yönetimi’nin talimatları bir kulübün lehine olacak şekilde değiştirme niyetinde olduğunu ancak, UEFA ve işleyen adalet mekanizması nedeniyle bunu yapamadığını söyledi.

Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Bekiroğlu, “Etik kurulu raporuyla da ortaya çıkmıştır ki “Trabzonspor anasının ak sütü kadar aktır. Bu kirlenmiş ortamda, tertemiz kalmıştır. TFF Yönetimi ve tüm kurulların nasıl oluşturulduğu ve tarafgir oldukları Şekip Mosturoğlu ile Aziz Yıldırım arasındaki telefon konuşmalarıyla sabitlenmiştir.  Eğlenme ve ahlaklı, ilkeli nesiller yetiştirme amacı olan futbolda ahlaki eksen kayması yaşanmıştır. Bu ahlaki çöküntünün giderilmesi için istifa kurumu derhal işletilmelidir” dedi.

İşte Tuncay Bekiroğlu’nun sözleri:

FUTBOLDA AHLÂKİ EKSEN KAYMASI YAŞANDI

Tapeler dizi filmi gibi, herkes işi gücü bıraktı bugün hangi rezillik ortaya çıkacak diye takip eder oldu. Türk futbolu kaos içerisinde. Bugün ortaya çıkan durum, futbolda tam anlamıyla bir ahlaki eksen kaymasıdır.

ESKİŞEHİRSPOR – FENERBAHÇE MAÇIYLA İLGİLİ NE SÖYLEDİYSEM O ÇIKTI

Eskişehirspor –Fenerbahçe maçından sonra, ‘Hayatımda bu kadar maç izledim. Böyle rezillik görmedim. Sözlerimin ne kadar doğru olduğu etik kurulu raporuyla kanıtlanmıştır. Raporda şike yapılan maçlardan bir tanesi olarak bu maç tescil edildi ve ne kadar doğru söylediğim ortaya çıktı.

 FUTBOLDA GÜÇLÜYSEN AHLÂKSIZLIK  YAPIP, KANUNU DEĞİŞTİREBİLİRSİN ANLAYIŞI VAR

 ‘Trabzonspor için başarıya giden yolda her şey mübah değildir’ dedik. Etik kurulu raporuyla Trabzonspor’un anasının ak sütü kadar temiz olduğu ispatlanmıştır. Ama maalesef futbolda eksen kayması, eğer güçlüyseniz, kanunun kendi lehinize değiştirebilirsiniz, kanunlar sizin için değiştirilebilir gibi bambaşka bir model sunuluyor. Bunu sunanlar da bellidir. Sorumluları da bellidir.

YILDIRIM İLE MOSTUROĞLU ARASINDAKİ KONUŞMALAR, FEDERASYON VE KURULLARIN NASIL OLUŞTURULDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR

Tapelerden ve rezilliklerden ortaya çıkan sonuç şudur. MHK’de hakemler hangi takımdan olduğuna dair kategorize edilmiştir.  Kişilerin telefon konuşmaları ve bilgisayardaki bulgularla bunlar ispatlanmıştır. TFF Başkanı, MHK; Tahkim ve PDFK bütün bu kurumlar ve bunların nasıl oluşturulduğu Şekip Mosturoğlu ile Aziz Yıldırım arasındaki konuşmalarda belgelenmiştir.  Böyle bir ortam içerisinde ahlaki esken kaymasının olmaması mümkün değildir. Bütün bu kurullar taraf olan, belli maksatlar için oluşturulmuş kurullar tarafından yönetiliyor.

 

KÜME DÜŞME OLURSA EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ YAŞANIR SÖZÜ BİR HALÜSİNASYONDUR

Başta TFF Başkanı olmak üzere kurullar belli bir kurumu korumak için karar süreçlerini etkilemeye, değiştirmeye çalışıyorlar. Bir halüsinasyon yaratılıyor. Diyorlar ki ‘Bir kulübü küme düşürürsek, futbol ekonomik olarak iflasa sürüklenir’ diyorlar. Bu tamamen halüsinasyondur. Bu bahsedilen ekonomik sorun transfer pazarının olması gerekenin 3 katına 5 katına çıkarılmasıdır. Bu olmasaydı kulüpler bugün çok daha fazla borçlu olacaklardı.

ETİK KURULU ÇOK HIZLI HAREKET ETMELİDİR

Etik Kurulu başkanını tebrik ederim, Bu kadar kurul içerisinde temiz kalmış tek kurul etik kurulu. Çok başarılı bir rapor hazırladılar. Biz bu raporu Federasyon’dan almadık, basından okuduk. Federasyon başkanı aylarca gizledi. Etik kurulu raporuyla futbolun içerisinde ne gibi oyunlar döndüğü ortaya kondu. Ahlaksızlığı erdem olarak sunan ve güçlünün lehine kanun nasıl değiştirilir modelini sunan futbolumuzu kurtarmak için karar süreçlerinin çok hızlı işletilmesi gerekir. ‘Etik kurulu kanaatimiz değişebilir diyor. Anlaşılabilir bir şey. Ama çabuk karar verilebilir.

YARGI VE UEFA OLMASAYDI, TFF BAŞKANI 58. MADDEYİ ÇOKTAN DEĞİŞTİRMİŞTİ

TFF Başkanı, etik kurulu raporu verebilir; ama kararı biz veririz diyor. Ne demektir bu ; ‘ Etik kurulu ne rapor verirse versin, kararı biz istediğimiz gibi veririz. Talimatname değişmesi gerekiyorsa, Trabzonspor’un, Galatasaray’ın altında imzasının olmasına gerek yok. Zaten bugüne kadar talimatnameyi değiştirirdi; ama ortada yüce yargımız önünün de bir engel olarak duruyor. UEFA önünde engel olarak duruyor. Sayın başkanın açıklamalarından anladığım kadarıyla bazı kulüplerin lehine olacak şekilde talimatnameleri değiştirmekte hiçbir engel görmezdi. Bu engeller olmazdı. Ayrıca etik kurulu raporu bizim istediğimiz gibi olursa sorun yok; ama istediğimiz gibi değilse biz bildiğimiz okuruz diyor.

 

FENERBAHÇELİ PFDK BAŞKANI; SAMİ DİNÇ’İN AVUKATI PFDK ÜYESİ

Geçen hafta yaptığım konuşmadan sadece 3 saat sonra PFDK sevk edildim. Bir kulübün yöneticisinin Federasyon’a yaptığı hakaretin gazete sayfalarında mürekkebi kuramamışken, ben görüşlerimi söylediğim için sevgili başkanın beni, hayatımda ilk defa disiplin kuruluna sevk etti. Açığa çıkıyor. Trabzonspor’u cezalandırmak adına kendisi çok yakın takip içerisinde. Biz arkasında duramayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Ayrıca benim savunmamı değerlendirip, ceza verecek kurulda zaten Fenerbahçeli bir başkan var. Bununla birlikte PFDK üyelerinden  Delidere hem Emre Belezoğlu’nun hem de Sami Dinç’in avukatı. Şimdi kişi, bu başkan benim cezamı, Zokora’nın cezası değerlendirecek karar verecek. Yarın etik kurulu raporunu değerlendirip, ceza verecek. Aklınız bunu kesiyor mu? Bu karara insanlar güvenebilir mi?

TFF BAŞKANI VE TÜM KURULLAR İSTİFA ETMELİDİR, YENİ YÖNETİM DİSİPLİN KARARINI VERMELİDİR

Başta TFF Başkanı olmak  üzere, bu kurulların tamamının istifa etmesi gerekir. Türk futbolu baştan doğru, futbolu bilen insanlar,  erdemli insanlardan oluşturulmalıdır.  Bu yeni yönetim kurulu ve kurullar etik kurulu raporunu ivedilikle geçen seneyi karara bağlamalıdır. Olması gereken budur. Aksi halde Türk futbolunda kaos devam eder, güçlüysen her türlü ahlaksızlığı yapıp, kanunlarız değiştirebilirsin anlayışı hakim olmaya devam eder. Ben anlamıyorum bu kurul üyeleri hala nasıl görevlerinde kalabiliyorlar.

GEÇEN SEZONUN ŞAMPİYONLUK KUPASI MÜZEMİZDE OLMALIDIR; TÜRKİYE’NİN HİÇ BİR ÇINARI, YANLIŞ ELLERE TESLİM EDİLMEMELİDİR

Geçen sezonki şampiyonluk kupasının Trabzonspor’un müzesinde yerini alması gerekir. Taraftarımız gelecek kupayı, evladımız Kazım Koyuncu’nun mezarına götürmeyi planlıyorlar. Ben de destekliyorum. Bu kararı. Ben Türkiye’nin hiçbir çınarına en ufak bir zarar gelsin istemem, ama çınarların da kendilerini kimin temsil ettiğini bilmesi gerekir. Çınarları onların kıymetini bilemeyecek kişilerin ellerine vermemek gerekir. Trabzonspor adına duruşumuz çok açık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler