Futbol tarihinin en pahalı 5 oyuncusu

Dünya futbol tarihinin en büyük bonservis bedeli ödenerek transfer edilen oyuncuları listesinde birincilik unvanını elinde bulunduran isim, Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo. İspanyol devi Real Madrid, Ronaldo’yu kadrosuna katabilmek içi

Futbol tarihinin en pahalı 5 oyuncusu
Dünya futbol tarihinin en büyük bonservis bedeli ödenerek transfer edilen oyuncuları listesinde birincilik unvanını elinde bulunduran isim, Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo.
 
İspanyol devi Real Madrid, Ronaldo’yu kadrosuna katabilmek için 2009 yılında tam 92 milyon avroyu harcamıştı. Manchester United’dan transfer edilen Portekizli oyuncu, sıralamada birinci durumda.
 
İkinci sırada ise Barcelona’nın 2009 yılında transfer ettiği Zlatan Ibrahimoviç yer alıyor. Katalan ekibi, bu transfer için yüklü bir bonservis bedeli ve golcüsü Samuel Eto’oyu Inter’e vermişti. Bu transferin toplam maliyeti de 67 milyon avroyu bulmuştu.
 
Üçüncü sırada ise Kaka bulunuyor. Real Madrid, Milan’ın Brezilyalı yıldızı Kaka’yı 65 milyon avroya renklerine bağlamıştı.
 
Dördüncü sırada ise bu sene gerçekleştirilen bir transfer var, isimse Edinson Cavani. Paris Saint-Germain İtalya takımlarından Napoli’ye Edinson Cavani için tam 64 milyon avro ödedi.
 
Beşinci sırada ise geçen sezon gösterdiği performansla tüm dikkatleri üstüne toplamayı başaran Radamel Falcao bulunuyor. Atletico Madrid’den bu sene 60 milyon avro karşılığında Monaco’ya transfer olan Falcao, futbol tarihinin en pahalı oyuncular listesinde de beşinci oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler