Futbol maçı skoru: 895-808!

 İngiltere'de oynanan bir futbol maçı tarihe geçti. Duyanlar kulaklarına, görenler gözlerine inanamadı.Futbol futbol olalı böyle maç görmedi! İngiltere'de varlığını sürdüren “Serbest Vuruş Vakfı” için yardım toplamayı hedefleyen Reading ve Peterbrough tak

Futbol maçı skoru: 895-808!

 

İngiltere'de oynanan bir futbol maçı tarihe geçti. Duyanlar kulaklarına, görenler gözlerine inanamadı.

Futbol futbol olalı böyle maç görmedi! İngiltere'de varlığını sürdüren “Serbest Vuruş Vakfı” için yardım toplamayı hedefleyen Reading ve Peterbrough takımları hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Buraya kadar her şey normal...

Fakat bu iki kulübün başka bir amacı daha vardı. Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleyen İngilizler 52 saat boyunca maç yaptı.

8 kişilik takımlarla mücadele eden iki ekip cuma günü saat 10.00'da başladıkları maçı pazar günü 14.00'te bitirdiler.

Bu arada sadece birkaç saat uyku molası verilirken oyuncu değişikliği ise sınırsızdı.

GOLDEN BIKTILAR!

Dünyanın en uzun futbol maçı olarak rekorlar kitabına giren bu enteresan maç bununla da kalmadı.

Maçtaki 1703 gol, gol izlemeye doyamayanları bile golden bıktırdı. Faulden çok golün bulunduğu maçı Reading takımı 895-808 gibi farklı bir skorla kazandı.

Bunun getirdiği rekorlar bu maça göre oldukça doğal sonuçlar gibi gözüküyor. Bir maçta atılan en fazla gol sayısı, bir maçta oluşan en büyük fark rekorlarının da kırıldığı bu maçın sonucunda zor da olsa yardım hedefine de ulaştı.

Vakfa 2 bin 500 Pound bağış yapıldı.

"BACAKLARIMIZ KOPACAKTI"

Bu tarihe geçen karşılaşmayı organize eden Conor King "Hepimiz yorgunluktan bittik ama maç sona erdiğinde çok gururluyduk. Bacaklarımız ağrıdan kopacak gibiydi. Son saatlerde yürümekte bile zorlandık. Bir daha böyle bir maç yapmayız!" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler