Fuat Çapa Yasin'e kırılmış

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Trabzonspor ile transfer görüşmesi yaptığı yönünde haberler basına yansıyan Yasin Öztekin'e sitem etti. Fuat Çapa, Yasin Öztekin'in son ana kadar kendisine, kırmızı-siyahlı kulüpte kalacağını söylediğini, fakat T

Fuat Çapa Yasin'e kırılmış

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Trabzonspor ile transfer görüşmesi yaptığı yönünde haberler basına yansıyan Yasin Öztekin'e sitem etti.

 

Fuat Çapa, Yasin Öztekin'in son ana kadar kendisine, kırmızı-siyahlı kulüpte kalacağını söylediğini, fakat Trabzonspor ile görüşmeye başladığını belirterek, ''Bunu Yasin'e yakıştıramadım'' dedi.

 

Trabzonspor ile görüşme kararını Yasin'den değil de basından öğrendiğini belirten Fuat Çapa, ''Futbolcuların elbette geleceklerini belirlemeye hakları var. Bir futbolcunun transfer görüşmesi yapması kadar doğal bir şey yok. Fakat bu süreç daha profesyonelce işlemeliydi'' diye konuştu.

Genç futbolcunun bu sezon Gençlerbirliği'nin katkısıyla performansını artırdığını ifade eden Çapa, ''Yasin'in profesyonelliği yanlış anladığını düşünüyorum. Daha önünde uzun seneler varken yakaladığı ilk fırsatta önceliğini maddiyata vermesini, kariyeri açısından sorunlu görüyorum'' değerlendirmesini yaptı.

 

Gençlerbirliği'nde oynayan futbolcuların transfer döneminde diğer kulüplerin gözdesi haline gelmesinin, kulüp ve kendileri adına memnuniyet verici olduğunu kaydeden Çapa, futbolcu ve onları temsil eden menajerlerin bu süreci profesyonelce yönetmesi gerektiğine dikkati çekti.

 

İMZA İÇİN ANKARA'DA BULUŞACAKLARDI

 

Takımdaki çok sayıda oyuncuya transfer teklifleri geldiği bilgisini veren Çapa, ''Yasin ile bir gün önce konuşuyorum. 'Cuma günü beraber kulübe gidelim, sorunları çözüp imzayı atalım' diyor. Ertesi gün başka bir kulüple görüştüğünü basından öğreniyorum. Futbolcuların saha içindeki yetenekleri önemli, ama saha dışındaki tavırları, meslek ilkelerine yaklaşımları da son derece önemli. Transfer süreci futbolculuk mesleğinin dışında değil. Hakkını savunursun, başka bir takıma transfer de olursun, çok doğal. Doğal olmayan bu garip tavır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor