Formula 1 Takvimi Açıklandı

Dünyanın en çok ilgi çeken otomobil sporlarından Formula 1'de gelecek yılın yarış takvimi açıklandı.Uluslararası Otomobil Federasyonu ve Formula 1 yönetimi tarafından belirlenen ve bugün açıklanan listede Türkiye, sezonun 5. yarışı olarak yer aldı. Avustr

Formula 1 Takvimi Açıklandı

Dünyanın en çok ilgi çeken otomobil sporlarından Formula 1'de gelecek yılın yarış takvimi açıklandı.

Uluslararası Otomobil Federasyonu ve Formula 1 yönetimi tarafından belirlenen ve bugün açıklanan listede Türkiye, sezonun 5. yarışı olarak yer aldı. Avustralya, Malezya, Bahreyn ve İspanya Grand Prix'lerinin ardından sezonun 5. ayağı olan Türkiye Grand Prix'si 11 Mayıs 2008 tarihinde koşulacak.

Formula 1'e gelecek yıl 16 Mart tarihinde yapılacak Avustralya Grand Prix'siyle başlanacak, 2 Kasım 2008 tarihinde düzenlenecek Brezilya Grand Prix'siyle sezon tamamlanmış olacak.

Bu yıl F1'in 12. yarışı olarak takvime giren ve 24-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Park Pisti'nde koşulacak Türkiye Grand Prix'si, 2008 yılında öne çekilerek 11 Mayıs'a alındı ve ilk kez ağustos ayı dışında bir ayda düzenlenmesine karar verildi.

Öte yandan uzun tartışmaların yaşandığı Fransa Grand Prix'sine gelecek 2 sezon da devam kararı alınırken, Indianapolis'te düzenlenen ABD Grand Prix'si 2008 takviminde yer almadı.

Gece yarışları düzenlenmesi için yoğun çaba sarf edilen Singapur Grand Prix'si ile Valencia Grand Prix'si F1 takvimine ilk kez dahil edilirken, bu yarışların pistlerin onaylanmasından sonra tarihinin kesinlik kazanacağı ifade edildi. Gelecek sezon takvimine 2 yarışın daha dahil edilmesiyle birlikte 17 olan Formula 1 yarışı 18'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler