Fırtına 2 puanı böyle kaçırdı

Lazio karşısında maçın ilk yarısında adeta fırtına gibi esen Trabzonspor’un ikinci yarıdaki görüntüsü herkesi şaşırttı. İlk 45 dakikadaki futbola bakıp, ikinci yarıda farkın büyümesini taraftarlar, oyunun tamamen değişmesi ve Lazio’nun golleriyle büyük üz

Fırtına 2 puanı böyle kaçırdı

Lazio karşısında maçın ilk yarısında adeta fırtına gibi esen Trabzonspor’un ikinci yarıdaki görüntüsü herkesi şaşırttı. İlk 45 dakikadaki futbola bakıp, ikinci yarıda farkın büyümesini taraftarlar, oyunun tamamen değişmesi ve Lazio’nun golleriyle büyük üzüntü yaşadı.

Peki, ne oldu da, iyi giden maç hayal kırıklığına dönüştü?

1- İLK HATA AYKUT AKGÜN DEĞİŞİKLİĞİ

Takımın baskı altında kalmasını önlemek isteyen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın bu yöndeki hamlesi aksi sonuç verdi. Tüm atakları yöneten ve sakatlanan Colman’ın yerine defansif özelliği ağır basan Aykut Akgün’ün girmesi, Trabzonspor’un oyun kurgusunu tamamen bozdu. Aykut’un yaptığı hatalar İtalyanların ekmeğine yağ sürdü.

2- BAŞI BOŞ FLOCCARİ’YE ÖNLEM ALINMADI

Lazio cephesinde ilk değişiklik 61’de geldi. Çıkan Candreva yerine Trabzonspor’un belası Floccari girdi. Floccari’ye hiçbir önlem düşünülmemişti. Başı boş bırakılan bu oyuncu 2 dakika içerisinde 2 golle Trabzonspor’u yakan isim oldu.

3- EN BÜYÜK HATA ALANZİNHO

Çoğu lig maçında ilk 18’e bile giremeyen ama nedense bu karşılaşma için kadroya alınan Alanzinho kader adamlarından biriydi. Maç eksiği göze çarpan Alanzinho farkı 4’e çıkarmak adına öyle 2 net fırsatı harcadı ki izleyenlere adeta saç baş yoldurdu. Oyunun kırılma anları belki de onun kaçırdığı gollerdi.

4- ÖNE GEÇİNCE ÇEKİLME HASTALIĞI

Trabzonspor’un ezelden beri devam eden öne geçince geriye çekilme hastalığı da bir başka sıkıntıydı. Skoru korumak adına yapılan bu hamle “her maçta olduğu gibi” Lazio karşısında da tam tersi sonuç doğurdu.

5- RAKİBE 27 ŞUT ATTIRILIR MI?

Lazio önceki günkü karşılaşmada Trabzonspor kalesine tam 27 şut gönderdi. Bu şutların bir çoğunda Onur başarılı olmasa herşey daha kötü olabilirdi. Rakibe bu kadar fazla şut attırmak defansif anlamda büyük bir sıkıntıyı işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor