FILA'ya "atmadım" AA'ya "attım"

Gezi Parkı olayları sırasında attığı Twitter mesajları nedeniyle FILA tarafından 6 ay men cezası verilen Rıza Kayaalp, bu mesajların kendisi tarafından atılmadığını iddia ediyor. Ancak Anadolu Ajansı'nın Haziran ayında geçtiği bir haber bu savunmayı yalan

FILA'ya "atmadım" AA'ya "attım"

Gezi Parkı olayları sırasında attığı Twitter mesajları nedeniyle FILA tarafından 6 ay men cezası verilen Rıza Kayaalp, bu mesajların kendisi tarafından atılmadığını iddia ediyor. Ancak Anadolu Ajansı'nın Haziran ayında geçtiği bir haber bu savunmayı yalanlıyor.

Milli güreşci Rıza Kayalp, Gezi Olayları sırasında Twitter üzerinden çeşitli mesajlar atmış ancak bu mesajlar büyük tepki çekmişti. Geçtiğimiz günlerde ise Uluslararası Güreş Federasyonu'nun (FILA) Kayaalp'e 6 ay men cezası verdiği ortaya çıkmıştı. Üstelik FILA'dan sızan bilgilere göre cezanın nedeni ırkçılıktı.

Gündeme bomba gibi düşen ırkçılık cezası sonrasında ise Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Burada bir hukuksuzluk var. Çocuğumuzun yaptığı bir ırkçı söylem yok. İkinci ve üçüncü şahıslar tarafından atılmış tweetler var. Tabi o da belli değil" demişti.

BBC Türkçe'den Engin Esen'in haberinde de, Güreş Federasyonu kaynaklarının FILA ve gerekirse CAS sürecinde yapacakları savunmayı, mesajları Kayaalp'in atmadığı üzerine kuracakları belirtiliyordu.

MİLLİ GÜREŞÇİ İÇİN SAVUNMA SEFERBİRLİĞİ

Ancak Kayalp'in, geçtiğimiz Haziran ayında Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandıktan sonra Anadolu Ajansı'na yaptığı bir açıklama bu savunmayı boşa düşürüyor. 22 Haziran tarihli haberde Kayaalp kamuoyunda tartışılan mesajlarını "Yakıp yıkanlara yönelik" attığını söylüyor.

İşte Anadolu Ajansının geçtiği o satırlar; "Öte yandan Gezi Park'ı odaklı olaylar hakkında sosyal medyadaki kişisel hesabından attığı mesajın yanlış anlaşıldığını ifade eden Rıza Kayaalp, "Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama Twitter'dan attığım o mesaj, yakıp yıkanlara karşıydı" diye konuştu.

Söylediklerinin yanlış anlaşıldığını savunan Rıza, "Ben herzaman ülkemin huzurlu olmasını istiyorum. Ülkemi de uluslararası  camiada, elimden geldiğince en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyorum. Bunu da gayet iyi yaptığımı düşünüyorum. Bizler bu  ülkeyi yücelteceğiz, büyüteceğiz. Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türk'ün gücünü göstereceğiz ve ülkemizi tanıtacağız. Ufak tefek sorunlardan dolayı ülkemizin zarar görmesini istemiyorum. Vatan sevgisi olan sporcularız. Ülkemiz için gerekirse canımızı bile vermeye hazırız" ifadelerini kullandı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler