FIFA'nın yolsuzlukla mücadelesi!

Uluslararası Futbol Federasyonu FIFA'ya yolsuzluklarla mücadele konusunda danışmanlık yapan bir kurum, tavsiyelerinin dikkate alınmaması sebebiyle FIFA'yla bağlarını kopardığını açıkladı.Transparency International (Uluslararası Şeffaflık) isimli örgüt FIF

FIFA'nın yolsuzlukla mücadelesi!

Uluslararası Futbol Federasyonu FIFA'ya yolsuzluklarla mücadele konusunda danışmanlık yapan bir kurum, tavsiyelerinin dikkate alınmaması sebebiyle FIFA'yla bağlarını kopardığını açıkladı.

Transparency International (Uluslararası Şeffaflık) isimli örgüt FIFA'nın karşı karşıya kaldığı rüşvet ve yolsuzluk iddiaları sonrasında FIFA'ya bu konularla mücadele konusunda danışmanlık yapmaya başlamıştı.

Örgütten yapılan açıklamada, FIFA'ya yapılan önerilerin uygulanmaması gerekçesiyle FIFA'yla çalışmaya son verildiği belirtildi.

Transparency International, FIFA'nın idari reform konusunda Mark Pieth isimli uzmanı ücret karşılığı görevlendirmesinin, söz konusu uzmanının bağımsızlığına engel olacağını FIFA'ya ilettiklerini ancak uyarının ciddiye alınmadığını belirtti.

Transparency International'ın FIFA'ya yaptığı diğer uyarı ise uzman Pieth'in kurumun geçmişteki yolsuzluk dosyalarını yeninden incelemesi oldu fakat bu öneri de dikkate alınmadı.

"Yolsuzlukla mücadele zarar görür"

FIFA'nın adı son dönemde birçok yolsuzluk iddiasına karıştı.

Örgütün yönetim kurulunda görev alan dört üye kurumdan ayrılmak zorunda kaldı.

FIFA'nın Transparency International'la çalışmaya başlaması kurumun yolsuzlukla mücadele çabasının yansıması olarak değerlendirilmişti.

Uzmanlar iki kurumun yollarının ayrılmasını bu sürecin yarıda kalması şeklinde yorumladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor