FIFA'dan gol çizgisi teknolojisine onay

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), geçen ay Almanya’da iki statta kullanılan ve 4. bir gol çizgisi teknolojisi sistemi olan ”GoalControl-4D”ye onay verdi.FIFA’nın internet sitesindeki habere göre, Almanya firması GoalControl GmbH ile FIFA

FIFA'dan gol çizgisi teknolojisine onay

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), geçen ay Almanya’da iki statta kullanılan ve 4. bir gol çizgisi teknolojisi sistemi olan ”GoalControl-4D”ye onay verdi.

FIFA’nın internet sitesindeki habere göre, Almanya firması GoalControl GmbH ile FIFA arasında lisans sözleşmesi imzalandı. FIFA’nın geçen ay Almanya’nın Düsseldorf ve Gelsenkirchen kentlerindeki statlarda test ettiği ”GoalControl-4D” sisteminde, iki takımın da golünü kaydedebilecek özelliğe sahip, stat etrafına yerleştirilecek yüksek hızlı 14 kamera bulunuyor.
 
Sistem, gol çizgisine yaklaşan topun pozisyonunu, sürekli ve otomatik bir şekilde X, Y ve Z koordinatlarını kullanarak üç boyutlu yakalayacak. Top, çizgiyi tamamen geçtiğinde merkez analiz birimi, hakemin saatine 1 saniyeden de az bir sürede şifreli sinyal gönderecek. Sistem, standart kalelerin ve topun kullanıldığı maçlarda başarılı sonuçlar verebilecek.
 
Bu arada FIFA, daha önce 3 gol çizgisi teknolojisini denemişti. Almanya projesi olan ve manyetik alana dayalı sistemler ”GolRef” ve ”Cairos” ile İngiltere orijinli ”Kartal gözü (Hawk-Eye)” sistemi, çeşitli maçlarda test edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor