FIFA'dan biber gazı kararı

Brezilya'da yapılan Konfederasyon Kupası'na oynanan futboldan çok stadyum dışındaki gösteriler damgasını vurdu. Brezilya'da yapılan Konfederasyon Kupası'na oynanan futboldan çok stadyum dışındaki gösteriler damgasını vurdu. Haziran ayı boyunca Brezilya'da

FIFA'dan biber gazı kararı
Brezilya'da yapılan Konfederasyon Kupası'na oynanan futboldan çok stadyum dışındaki gösteriler damgasını vurdu.
 
Brezilya'da yapılan Konfederasyon Kupası'na oynanan futboldan çok stadyum dışındaki gösteriler damgasını vurdu. Haziran ayı boyunca Brezilya'da toplu taşıma ücretleri ve Dünya Kupası'na yapılan harcamaları protesto eden milyonlar ülkenin çeşitli yerlerinde gösteriler düzenledi. Polis zaman zaman göstericilere müdahale ederken bazı çatışmalar Konfederasyon Kupası maçlarının oynandığı sırada stadyum dışında cereyan etti. 
 
FIFA, 2014 yılında Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası ile ilgili bir karar aldı. Dünya Kupası maçları sırasında stadyum dışında yapılacak gösterilere biber gazlı müdahale olması halinde maçların durdurulabileceğini açıkladı. FIFA, stadyum içine kadar ulaşacak biber gazından sporcuların ve seyircilerin kötü etkilenebileceğini ve sporcu sağlığının herşeyden önemli tuttuklarını vurguladı. FIFA, olaylar harici Konfederasyon Kupası'nın çok başarılı geçtiğini, Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'ndan da çok umutlu olduklarını belirtti. Konfederasyon Kupası'nı finalde İspanya'yı 3-0 yenen Brezilya kazanmıştı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor