FIFA'da iplik pazara çıkıyor

Bağımsız savcı Michael Garcia şike ipliklerini pazara çıkarıyor. Bağımsız savcı Michael Garcia ve etik mahkeme hakimi Joachim Eckert, FIFA'daki rüşvet skandallarını incelemek üzere 27 Temmuz Cuma günü işbaşı yapacak. Uluslararası Futbol Federasyonları Bir

FIFA'da iplik pazara çıkıyor

Bağımsız savcı Michael Garcia şike ipliklerini pazara çıkarıyor.

 

Bağımsız savcı Michael Garcia ve etik mahkeme hakimi Joachim Eckert, FIFA'daki rüşvet skandallarını incelemek üzere 27 Temmuz Cuma günü işbaşı yapacak.

 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) yapılan açıklamaya göre, dünya futbolunun yönetim organındaki rüşvet iddialarını incelemek üzere kurulan çift meclisli FIFA Etik Komitesi'nde görev alacak Garcia ile Eckert, Cuma günü ilk kez biraraya gelecek.

 

Eski davaları yeniden inceleme yetkisi bulunan ABD'li hukukçu Garcia'nın, ülkelere, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarını düzenleme haklarının nasıl verildiğini, CAS tarafından aklanan Katarlı eski Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Muhammed bin Hammam'ın rüşvet dosyasını ve eski FIFA Başkanı Joao Havelange ve üvey oğlu Ricardo Teixeira'nın, batık durumda olan spor pazarlama şirketi ISL'den aldığı iddia edilen rüşvetle ilgili yeni başlatılan soruşturmanın dosyalarını incelemesi bekleniyor.

 

FİFA'nın yaptığı bu organizasyonda Türkiye'deki şike skandalına imza atan Fenerbahçe'nin dosyalarının da incelemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor