FIFA'da Doping Önlemi

FIFA ve UEFA Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Michel D'Hooge, futbolcuların sağlık sorunları ve dopingle mücadelede yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.D'Hooge, FIFA ve UEFA'nın aldığı son kararlar doğrultusunda dopingle mücadeleye daha fazla ö

FIFA'da Doping Önlemi

FIFA ve UEFA Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Michel D'Hooge, futbolcuların sağlık sorunları ve dopingle mücadelede yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

D'Hooge, FIFA ve UEFA'nın aldığı son kararlar doğrultusunda dopingle mücadeleye daha fazla önem verildiğini belirterek, ''Kontrollerin maddi tutarının çok yüksek olduğu unutulmamalı. Bir yıl içinde Avrupa'da 25-30 bin, dünyada ise 150 bin sporcudan numune alınıyor. Dünyada en çok kontrol yapılan spor branşı futbol'' diye konuştu.

Futbolda diğer spor dallarına oranla pozitif sonuçlara daha az rastlandığını ifade eden D'Hooge, ''Futbolda doping testlerinin pozitif çıkma oranı yüzde 0,3-0,4 arasında değişir ama bu oran daha da azalmalı. Kulüplerin de isimlerinin lekelenmemesi için daha sıkı tedbirler aldık. Futbol bir ekip sporu. Atletizm, bisiklet gibi ferdi değil. Bunun için de doping daha az kullanılıyor'' dedi.
FIFA ve UEFA'ya bağlı Türk sağlık kurumlarının çok iyi bir performans sergilediğini kaydeden D'Hooge, Ortadoğu ve Uzakdoğu çalışmalarında Türk yetkililerden faydalandıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler