FIFA 2011'in en iyilerini belirledi

 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve France Football dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen ''Altın Top'' ödülü, üst üste 3. kez Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'nin oldu.FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentindeki

FIFA 2011'in en iyilerini belirledi

 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve France Football dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen ''Altın Top'' ödülü, üst üste 3. kez Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'nin oldu.

FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentindeki merkezinde bugün yapılan ve futbolda 2011 yılının ''en iyi''lerinin seçildiği ödül töreninde, yılın futbolcusuna verilen ''altın top'' ödülünü Messi kazandı.

Gazetecilerin ve FIFA'ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktör ve kaptanlarının oylarıyla sahibi belirlenen Altın Top Ödülü'nün bu yılki adayları arasında Lionel Messi ve Xavi (Barcelona) ile Cristiano Ronaldo (Real Madrid) yer alıyordu.

3. KEZ

''Altın top''u üst üste 3. kez evine götüren 23 yaşındaki Messi, böylece bu ödüle 3. kez layık görülen 4. futbolcu oldu. Daha önce Michel Platini (Fransa), Johan Cruyff (Hollanda) ve Marco Van Basten (Hollanda) ödülü 3 kez kazanmıştı. Platini de ödülü 3 kez üst üste kazanma başarısı göstermişti.

Messi, Barcelona'nın geçen sezon hem İspanya Ligi hem de Şampiyonlar ligi şampiyonluğunu kazanmasında önemli rol oynamıştı. Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde son sezonda gol kralı oldu.

GUARDIOLA DA MOURINHO'YU GEÇTİ

Yılın teknik direktörü ödülünü Jose Mourinho ve Alex Ferguson ile yarışan Josep Guardiola kazanırken; Puskas yılın golü ödülünü ise Flamengo'ya attığı gol ile Santoslu Neymar aldı.

FIFA'nın her sezon seçtiği yılın 11'ine bu sene İspanya'da forma giyen oyuncular damga vurdu.

İnternetten yapılan oylama sonucu seçilen 11 içinde Barcelona'dan 5, Real Madrid'ten 4 isim bulunurken; iki isim de İngiltere'nin Manchester United takımından seçildi.

Her sene geleneksel olarak futbol içinden özel bir isme verilen başkanlık özel ödülü ise Manchester United'ın İskoç teknik adamı Sir Alex Ferguson'a uygun görüldü.

İşte Ödüller;
Yılın Teknik Direktörü: Josep Guardiola
Yılın En İyi Futbolcusu: Lionel Messi
Yılın 11'i: Casillas(R. Madrid), Dani Alves(Barcelona), Pique(Barcelona), Sergio Ramos(R. Madrid), Vidic(Manchester United), Xabi Alonso(R. Madrid), Xavi(Barcelona), Iniesta(Barcelona), Messi(Barcelona), Ronaldo(R. Madrid), Rooney(Manchester United)
2011 Fair Play Ödülü: Japonya Futbol Federasyonu
FIFA Başkanlık Ödülü: Sir Alex Ferguson
Puskas Yılın Golü Ödülü: Neymar
Yılın Kadın Futbolcu Ödülü: Homare Sawa

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler