Fener'in golü yüzde yüz ofsayt

Eski hakem Bülent Yavuz’a göre Cristian’ın golü geçersiz sayılmalıydı. İşte Yavuz'un o yorumu: "Fenerbahçe’nin attığı gol % 100 ofsayt. Çünkü; top ayaktan çıktığı anda Sow kale çizgisine en yakın oyuncu. Yani şeklen ofsayt. Dursa, topa koşmasa, arkadan ge

Fener'in golü yüzde yüz ofsayt

Eski hakem Bülent Yavuz’a göre Cristian’ın golü geçersiz sayılmalıydı. İşte Yavuz'un o yorumu:

 

"Fenerbahçe’nin attığı gol % 100 ofsayt. Çünkü; top ayaktan çıktığı anda Sow kale çizgisine en yakın oyuncu. Yani şeklen ofsayt. Dursa, topa koşmasa, arkadan gelen Cristian golü atacak, yardımcı hakem de bayrak kaldırmayacaktı. Ancak Sow tam tersini yaptı. Topa hareketlendi.

Arkadan gelen arkadaşını da görünce, sözüm ona ‘Ben karışmıyorum’ diyerek Cristian’a da büyük bir avantaj sağladı. Eğer Sow orada olmasa, Trabzonlu Giray topu uzaklaştırırdı. Zaten yardımcı hakem de bayrağını kaldırdı. Doğru karar, golün iptali edilmesiydi."

 

Ahmet Çakar'ın değerlendirmesi ikinci sayfada

FIFA kokartlı eski hakem Ahmet Çakar ise pozisyonu şu şekilde değerlendirdi: 

"Aslında bu kritik an maçın dönüm noktası. Fenerbahçe'nin attığı golde yardımcı Serkan Ok ofsayt bayrağını kaldırdı. Ama Aydınus buna rağmen golü verdi. Pozisyon gol mü yoksa ofsayt mı? Bir oyuncu sadece ofsayt pozisyonunda diye ofsaytla cezalandırılmaz. Ya topa dokunacak, ya rakibe müdahalesi olacak, ya oyuna müdahalesi olacak ya kendi takımına avantaj sağlayacak. Top Caner tarafından oynandığında Cristian topa doğru koşuyor. Aynı anda Sow da sabit durmayıp ya da aksi yöne koşmayıp topun olduğu yere doğru kısa bir koşu yapıyor. Ve pas olarak atılmış bu top Sow'un ayağının birkaç santim önünden geçerek Cristian tarafından gol yapılıyor. Üstelik Sow bu koşuyu yaparken hemen geri dönen Trabzonsporlu Giray'ın koşu yolunu da belli oranda tıkıyor. Her ne kadar topa dokunmasa da Sow'un yaptığı hareket rakibe ve oyuna bir müdahale olarak algılanmalı. Dolayısıyla bu kadarından dolayı Fırat Aydınus hatalıdır."

 

"Gelelim en kötü tabloya. Yardımcı hakem bayrak kaldırmışsa ve olay hiçbir şekilde yoruma açık değilse onu refüze edebilirsiniz. Ama dünkü pozisyon hem bir hakem hatası hem de ciddi bir hakem-yardımcı işbirliği fiyaskosudur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor