Fener'e neden şike cezası verilemiyor

Fenerbahçe'nin UEFA'daki şike dosyasına ceza verememesinin altında '10 milyon dolarlık şike sponsorluğunun' olduğu ileri sürüldü.  UEFA'ya yakın bazı çevreler, UEFA’nın Fenerbahçe'nin Şike Dosyası'na dair kararı alamamasının sebebini “10 milyon dolarlık s

Fener'e neden şike cezası verilemiyor

Fenerbahçe'nin UEFA'daki şike dosyasına ceza verememesinin altında '10 milyon dolarlık şike sponsorluğunun' olduğu ileri sürüldü.  

UEFA'ya yakın bazı çevreler, UEFA’nın Fenerbahçe'nin Şike Dosyası'na dair kararı alamamasının sebebini “10 milyon dolarlık sponsorluk şikesi şike dosyasını örtüyor” şeklinde değerlendirirken, buradan kastedilen 10 milyonun ne olduğu da ortaya çıktı.

UEFA’nın Fenerbahçe’ye “seyircisiz maçta” seyircinin sahaya meşale atması nedeniyle verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasına yönelik itirazını reddetti.

 UEFA’nın bu tutumu, Avrupa’da organizasyona yakın çevrelerde “Fenerbahçe’ye yönelik bir imtiyaz” olarak değerlendiriliyor.

ŞİKE OLAYINDA DA İPE UN SERME TAKTİĞİ

Bilindiği gibi UEFA, Fenerbahçe’nin yargıdan şike ve teşvik suçu nedeniyle başta Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve üst düzey yöneticileri olmak üzere onlar nezdinde cezalandırılmasına karşın bu dosyaları  bir türlü karara bağlamadı.

Trabzon’da yapılan Şike Çalıştayı’nın katılımcılarına da Fenerbahçe konusunun gündeme gelmemesi için “özel ricada” bulunduğu iddia edilmiş ve çalıştay süresince bu iddiayı doğrulayacak gelişmeler yaşanmıştı.

Avrupa’da, İtalya SeriA’da birçok dünyaca ünlü kulübü geçmişte şikeden dolayı ihraç edip puan sildiren bir kararlılığı Fenerbahçe’ye karşı bir türlü gösteremeyen UEFA’nın bu tutumu, Avrupa’daki birçok kulüp yöneticisinin büyük tepkisini çekiyor.

SÜREÇ ÖZETİ

Türkiye’de yüksek miktarda cezalarla sonuçlanan dava, yapılan bir yasal düzenleme gerekçe gösterilerek sadece 2010-2011 sezonunun ikinci yarısını kapsamıştı. Teksözhaber.com'un iddidasına göre Bu sezonda Süper Lig’de oynanan 17 maçın 13’ünün MANİPÜLE EDİLDİĞİ mahkeme kararında yer almıştı.

Bu maçlardan 7’si Fenerbahçe’nin oynadığı müsabakalar, 6’sınınsa Fenerbahçe’nin en yakın rakipleri olan Trabzonspor ve Bursaspor’un rakiplerine yönelik “teşvik primini” içerdiği yine mahkeme kararı ile sabitlenmişti. Hatta kararda manipülasyonda Başkanlar arası mutabakat anlamı taşıyacak ifadelere dikkat çekilmişti.

UEFA ŞİKE’Yİ SPONSORLU ŞİKESİ İLE Mİ ÖRTÜYOR?

UEFA’nın Fenerbahçe’nin şike dosyasını bir türlü sonuçlandırmamasının sebebi Avrupa spor camiasında hoş olmayan dedikodulara sebep oluyor.

Bazı çevreler, UEFA’nın bu kararı alamamasının sebebini “10 milyon dolarlık sponsorluk şikesi şike dosyasını örtüyor” şeklinde değerlendirirken, buradan kastedilen 10 milyonun ne olduğu da ortaya çıktı.

UEFA’ya yakın kaynaklar, 212 Ağustos’unda UniCredit ve Koç Holding’in sahip olduğu Yapı Kredi Bankası’nın, bir UEFA Organizasyonu olan Şampiyonlar Liginin resmi sponsorluğunu 3 yıllığa üslendiğini belirtiyor. Ve Bu sponsorluk adı altında da şikenin sponsorluk şikesiyle örtüldüğüne vurgu yapıyor.

UEFA kaynakları, rahatsızlık duydukları bu durumu da Fenerbahçe Yöneticisi olan Ali Koç ile Yapı Kredi Bankası arasındaki bağ ile açıklıyor.

UEFA kaynakları özetle, “Ali Koç’un UEFA’ya attığı 10 milyon dolarlık sponsorluk imzası Fenerbahçe’nin şike dosyasının da en önemli zırhı” değerlendirmesinde bulunuyor.

Şimdi merak edilen ise, bu 10 milyon dolarlık bedelin gerçekten Koç Holding kasasından mı çıktı yoksa Fenerbahçe tarafından Koç Holding aracılığıyla mı ödendi…

Anlaşılan o ki gelecek günler büyük tartışmaları beraberinde getireceği gibi UEFA’nın prestijini de sarsacak gelişmelere gebe.

UEFA, MEHMET ALİ AYDINLAR KADAR OLAMADI

Öte yandan şike sürecinin başladığı dönem Federasyon Başkanı olan işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ın Fenerbahçe kulübü sponsoru olmasına karşın, sürecin sonuçlanmasından sonra sponsorluk anlaşmasını iptal etmiş olması, “UEFA Aydınlar kadar olamadı” değerlendirmelerine sebep oluyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor