Fenerbahçe küme düşer!

Tahkim Kurulu eski Başkan vekili Suat Cavit Vulaş, açıklanan iddianame sonrasında şike ve şike teşebbüsleri açık şekilde ortada olduğunu söyledi. İşte Vulaş’ın sözleri:Disiplin Kurulu’nın basit bir yargılama ile karar vereceğini belirten Vulaş, ‘48 saat i

Fenerbahçe küme düşer!

Tahkim Kurulu eski Başkan vekili Suat Cavit Vulaş, açıklanan iddianame sonrasında şike ve şike teşebbüsleri açık şekilde ortada olduğunu söyledi. İşte Vulaş’ın sözleri:

Disiplin Kurulu’nın basit bir yargılama ile karar vereceğini belirten Vulaş, ‘48 saat içinde savunma vermek. Savunmaları yazılı vermek için izin almak. Kapılı kapılar arından savunma verme hakkı. Bütün tarafların aynı anda hakkı bulunması gereken, futbol hukuku kuralları.

Savunma ağzını açmadan, pek çok iddiada bulunmak doğru değil. Fenerbahçe başkanı hak mahrumiyeti cezası 1 sene 2 sene maçlara giremez olabilir. Tahkikatı devam eden adli yargılamaya pişmiş aşa katılmış gibi gelecek Disiplin Kurulu’nın alacağı karar.

4X4’lük bir iddianame değil. Tapeler; yani telefon konuşmalarına bakarak kimseye ceza verilemez.
Disiplin Kurulu yargılaması öyle değil. Ceza verecek olaylar gerçekleşmiş. TFF için iddianame kafi. Ben olsam F.Bahçe’yi düşürürüm. Zaten Disiplin Kurulu’da düşürecek gibi görünüyor.

Ama eğer böyle bir karar çıkarsa davanın hakimi de ‘Bak senin takımın sen şike yaptın diye küme düştü ben seni nasıl çıkarayım’ der. Mahkeme düşme kararını delil olarak kabul edebilir.

Disiplin Kurulu mahkemeyi beklemeli. Disiplin Kurulu eğer zamanında kararını vermezse UEFA kimsenin canını yakmaz. Futbol açısından herkesin için rahat, bu iddianame ile adı geçen takımların düşmesi gerek. Çünkü TFF’nin ilgili maddesinde, ‘şike olmasa bile teşebbüs varsa düşürülür’ diyor.

UEFA sesini çıkarmaz ve ilgilenmez. Tek yaptığı kendi düzenlediği organizasyonlara sizi almak veya almamak konusudur.

500 sayfa iddianame, 80 sanık bu dava çok uzun sürer, biz şike var mı yok mu anlayamayız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor