Fener ve Beşiktaş'a bir şok daha!

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplam piyasa değeri UEFA Tahkim Kurulu'nun verilen Avrupa'dan men cezalarını onamasının ardından yaklaşık 60 milyon lira geriledi.UEFA Tahkim Kurulu'nun, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdi

Fener ve Beşiktaş'a bir şok daha!

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplam piyasa değeri UEFA Tahkim Kurulu'nun verilen Avrupa'dan men cezalarını onamasının ardından yaklaşık 60 milyon lira geriledi.

UEFA Tahkim Kurulu'nun, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 2+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezasını 2 yıla indirmesi ve Beşiktaş'ın 1 yıllık cezasını ise aynen onamasının ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören iki takımın toplam piyasa değeri bir günde 58 milyon 900 bin lira düştü.

Fenerbahçe Futbol AŞ hisseleri dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 4,18 oranında değer kaybıyla 27.40 liradan güne başlarken, dün kapanışta 717 milyon 500 bin lira olan toplam piyasa değeri de böylece 32 milyon 500 bin lira azalışla 685 milyon liraya geriledi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ ise Borsa İstanbul'un açılışında önceki gün kapanışına göre yüzde 6,90 oranında değer kaybederek 1,48 liraya gerilerken, böylece toplam piyasa değeri de 26 milyon 400 bin lira azalarak 355 milyon 200 bin liraya düştü.

Analistler, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılamayacak olmalarının toplam gelirlerinde çok ciddi bir gerilemeye neden olacağını belirterek, bunun hisse fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu kaydediyor. Önümüzdeki günlerde kulüp yöneticilerinin alacağı kararlar ve sonrasındaki gelişmelerin hisse performansları üzerinde önemli oranda etkili olacağını ifade eden analistler, sert ve dalgalı hareketler konusunda yatırımcıları uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor