Fener küme...

UEFA Disiplin soruşturmasını yürüten heyette UEFA Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios’un yanı sıra Avusturyalı, İsviçreli ve Macar komite üyelerinin yer aldı.  UEFA’da Şike ilgili 5 dosya olan Fenerbahçe'nin daha kapsamlı bir ceza uygulamasına çar

Fener küme...
UEFA Disiplin soruşturmasını yürüten heyette UEFA Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios’un yanı sıra Avusturyalı, İsviçreli ve Macar komite üyelerinin yer aldı. 
 
UEFA’da Şike ilgili 5 dosya olan Fenerbahçe'nin daha kapsamlı bir ceza uygulamasına çarptırılabilir.
 
Bir başkan ve 8 üyeden oluşan UEFA Disiplin Kurulu’ndan 4 avukat Fenerbahçe’yle ilgili tüm duruşmaları yönetirken. 2 yıl men cezası istemi ile UEFA tarafından Disiplin Kuruluna sevk edilen Fenerbahçe’nin, küme düşme cezası alması da gündemde.
 
Fener medyası savunmaların ardından  Fener’e en fazla  2 yıl men cezası gelir şeklinde hayal pompalarken, UEFA  disiplin müfettişlerinin  Fener’e  vereceği cezalar arasında küme düşme cezası da var.
 
TFF TOPUN AĞZINDA
 
TFF'nin  Fener’e beklenenden daha ağır bir ceza vermesi durumunda  UEFA'nın yaptırım taleplerine direnme gücü yok. Her ne kadar 'TFF Tahkim Kurulu'nun kararları Anayasa ile teminat altındadır' görüşü doğru olsa da, UEFA bir takım yaptırımlar talep ederse buna TFF'nin uyma zorunluluğu var. 
 
O aşamada TFF'nin Disiplin ve Tahkim Kurulu'nun Fener’i kurtarmak için akla hayale gelmeyecek mantıkla uydurduğu Fener’i kurtarma  kararlarını yeniden gözden geçirmesi süreci başlayacak.

FENER'İN İTİRAZ HAKKI

2010-2011 futbol sezonunda Şike yaparak Trabzonspor'un kupasını çalan UEFA'dan küme düşme dahil olmak üzere ağır cezalar alacak. Karar açıklandıktan sonra Fenerbahçe’nin  1 hafta içinde UEFA Tahkim Kurulu'na başvurma hakkı var. UEFA Tahkim Kurulunun  vereceği karardan sonra Fener’in  CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi)nede müracaatı edebilir

 Ama Avrupa kupalarında oynamayla ilgili cezayı fazla etkilemez

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler