'Fener küme düşerse düşsün'

92 kulüpten bazıları oylarını, yayın gelirinden pay almalarına karşı koz olarak görüyor.Keçiören Sportif'in Başkanı Öngün, zamanında Aziz Yıldırım'ın yayın gelirinden pay almalarına engel olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Ahlaki olmasa da bu bir fırsat ve

'Fener küme düşerse düşsün'

92 kulüpten bazıları oylarını, yayın gelirinden pay almalarına karşı koz olarak görüyor.

Keçiören Sportif'in Başkanı Öngün, zamanında Aziz Yıldırım'ın yayın gelirinden pay almalarına engel olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Ahlaki olmasa da bu bir fırsat ve değerlendirilmeli!”

Türk futbolu 26 Ocak'ta yapılacak TFF Genel Kurulu'na odaklandı. Toplantıda Disiplin Talimatı'nın şike nedeniyle küme düşmeyi düzenleyen 58.maddesi hakkında delegelerin fikri alınacak. Peki oylamada 92 delegesi bulunan Spor Toto 2. ve 3. lig kulüplerinin tavrı ne olacak?

2. ve 3. lig ekiplerinin bazıları Genel Kurul'da oylarının rengini yayın ihalesinden pay alma konusunda koz olarak kullanma eğilimde. Ve birçoğunun oylamanın sonucunumerakla bekleyen Fenerbahçe'ye ve Sarı-Lacivertliler'in Başkanı Aziz Yıldırım'a kırgınlıkları var. Bu kulüplerden biri de 3. Lig 1. Grup ekibi Keçiören Sportif.

Yıldırım'a kimse ses çıkaramadı
Başkent temsilcisinin başkanı Halit Öngün Genel Kurul'da yapılacak oylamada yayın gelirinden pay isteyeceklerini dile getirdi.

Aslında pay haklarının olduğunu ancak Mahmut Özgener'in TFF Başkanlığı döneminde bu haklarının ellerinden alndığını ifade eden Öngün, “Fenerbahçe'den, şundan bundan korktular. Bunlar padişah olmuş. Korktukları için genel kurula sundular, oyladık. Yüzde 51'i bulan kazanıyordu, bulduk. Ancak sonra Aziz Yıldırım kürsüye çıktı.

'Delegeler dışarıda. Yine oylama yapılacak' dedi. Adama kimse sesini çıkaramadı ve yasal olmamasına rağmen tekrar oylama yapıldı ve kaybettik” şeklinde konuştu.

Fener düşerse düşsün, bana ne devamı sayfa 2'de


“92 kulübün 3-5 kuruş menfaati olacaktı ama Aziz Yıldırım bunu engelledi” diyen Öngün, “Şimdi biz yine 3'te 2'yi bulmak zorundayız. Elimize bu fırsat geçmiş. Bu ahlaki mi? Bana sorarsanız değil; ama fırsatı yakalamışım değerlendirmem lazım. Nasıl, o dönem Aziz Yıldırım öyle yaptıysa bugün de ben böyle yapacağım” diye konuştu.

Kamuoyunda “Fenerbahçe küme düşerse Türk futbolu biter” şeklinde bir algı oluştuğunu da dile getiren Öngün, “Fenerbahçe düşerse düşsün, banane. Ben bundan daha kötü olurmuyum, olamam. Ahlaki boyutuna bakarsan benim oyum, hayır. Ben niye onun günahına ortak olayım?

Bu gayrı resmi değil. Yasada 'Yayın hakkından alt ligler pay alır' diyor. Fakat adam bunu uygulamıyor, Aziz Yıldırım'dan, Ahmet'ten,Mehmet'ten korkuyor. Sanki Ali kıran başkesenler” ifadelerini kullandı.

TFF'de kritik toplantı
2. ve 3. lig kulüp temsilcileri cuma günü Federasyon'da bir toplantı düzenleyecek. Ancak 92 kulübün tamamı temsilci gönderemeyeceği için kulüpler aralarından seçtikleri birer bölge temsilcisini toplantıya gönderecek. Toplantıda Halit Öngün'ün bahsettiği 'yayın ihalesinden pay alma karşılığı Genel Kurul'da tutum belirleme' önerisi masaya yatırılacak.

Genel Kurul'da herhangi bir maddede yapılacak değişiklik için delegelerin 3'te 2'sinin oyu gerekiyor. Bu da yaklaşık 200 oya tekabul ediyor. Süper Lig kulüplerinin 126, Bank Asya 1. Lig ekiplerinin 36 delegesi bulunuyor. Genel Kurul'da Süper Lig ekiplerinin ardından en yüksek delege sayısını 92 oyla 2. ve 3. lig kulüpleri oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor