Federasyon kurulmadan başkan atandı

 Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyon’un genel kurulu tarihi henüznetlik kazamamışken Federasyon Başkanlığı için Spor Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Haydar Doğanı Başkan olarak belirlendiğini basına duyurmasının ardından. Federasyon

Federasyon kurulmadan başkan atandı

 

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyon’un genel kurulu tarihi henüznetlik kazamamışken Federasyon Başkanlığı için Spor Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Haydar Doğanı Başkan olarak belirlendiğini basına duyurmasının ardından. Federasyon başkanı olmak için adaylığını açıklama hazırlığında olan Yağızhan Aktürk Federasyona başvuru yapmak için bilgi almak istediğini fakat bir türlü bilgi alamadığı söyledi.

 

Açıklamasında Aktürk, “Federasyon Yetkilileri tarafından Spor Genel Müdürlüğünde Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı olarak görev yapan Ozan Çetiner’in kendilerine Başkan olarak Haydar Doğanı belirlediklerini ve bununla alakalı bütün prosedürleri  yerine getirmelerini süslediklerini bildirmişler.  Hatta Haydar Doğanın Federasyona gelerek bizzat Federasyon Yetkililerine Seçimle alakalı emir niteliğinde talimatlar verdiğini öğrendi.”dedi.

 

Hiç bir kanuni yetkisi olmamamsına rağmen Haydar Doğanın Spor Genel Müdürünün adına böyle bir talimat vermesi camiayı üzdüğünü söyleyen Aktürk, “Yıllarca bu spor camiası içinde olduklarını Genel Müdürlük ve Federasyonda hiç bir şekilde destek almamalarına rağmen bütün faaliyetlere kendi imkânlarımızla katılıyoruz. Bu olaya tamamen Türk Sporuna ve Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonuna ihanettir.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında Aktürk, “Madem Başkan belirlenmiş ve bütün medyaya ilan edilmiş o zaman neden 54 tane kulübü Türkiye’nin dört bir yanından çağırıp seçim yaptırıyorlar. Bunun demokrasi ve Spor ahlakıyla ile hiç bir alakalı yoktur. Eğer Genel Müdürlüğün böyle bir inisifiyati de yoksa neden bu konu hakkında tekzip yayınlamadıklarını.” Duygularını dile getirdi.

Aktürk son olarak yetkililere seslenerek “Biz Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu için Adayız eğer Genel Müdürün Böyle bir insifiyatı yoksa derhal tekzip yayınlamalı yok eğer gerçekten Haydar Doğanı Federasyon Başkanı olarak belirleyip Resmi yollardan baskı yapacaklarsa bizde hertürlü hukuki haklarımıza sahip çıkacağız.” Konuşmasına son verdi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor