FB'nin avukatı yanlış bilgi veriyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, “UEFA yazılı olarak bunu bize ifade etti. Küme düşme cezası olmazsa buna uyacaklar. Ancak aynı yazı sadece cezasızlığı kasteden bir terminoloji değil. Bunun dışında etkin bir şekilde karar verilmesin

FB'nin avukatı yanlış bilgi veriyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, “UEFA yazılı olarak bunu bize ifade etti. Küme düşme cezası olmazsa buna uyacaklar. Ancak aynı yazı sadece cezasızlığı kasteden bir terminoloji değil. Bunun dışında etkin bir şekilde karar verilmesini bekliyorlar” dedi. 

Lütfi Arıboğan şu açıklamaları yaptı:

“UEFA yazılı olarak bunu bize ifade ettiler. Küme düşme cezası olmazsa buna uyacaklar. Ancak aynı yazı sadece cezasızlığı kasteden bir terminoloji değil. Bunun dışında etkin bir şekilde karar verilmesini bekliyorlar”

UEFA’nın Cornu’nun ifadelerini CAS’ta geri çekmesi konusunda da açıklamalar yapan Lutfi Arıboğan, “Aslında kamuoyunda bir takım yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Türkiye hem kendisi hem de futboluyla çok önemli bir ülke. Türkiye ülke olarak futbolda çok önemli bir yer kaplıyor. 

Biz bir yerde uluslararası prestijin kaybedilmemesi için çalışıyoruz. Balkanlar, Kafkasya, Uzakdoğu, Ortadoğu’da Türk futbolunun prestijiyle yakından ilgilenen ülkeler var. Bu açıdan Türk futbolunun prestijine çok önem veriyoruz. Bu dönemde Türk futbolunun önemli sorunlarla karşılaştığını biliyoruz. Sorunları çözerken bir bütün olarak bakıyoruz.

Bir çok insan, kurum dar bir pencereden günlük olarak futboldaki sorunlara çözüm bulmaya çalışıyorlar. Belki haklı olabilirler; ancak biz Türk futbolunun prestijini uluslararası düzeyde korumak zorundayız” dedi.

“Cornu’nun raporunun CAS’tan geri çekilmesini biz istedik”
Fenerbahçe’nin CAS’a açtığı davanın detaylarına da inen Arıboğan, “Bilindiği gibi Fenerbahçe’nin CAS’ta UEFA ve TFF’ye karşı açtığı davada, UEFA’nın ilk raporunda CORNU’nun ifadeleri yoktu.

Daha sonra Cornu’nun eklenmiş bir kaç sayfalık raporu ortaya çıktı. Bu rapor ortaya çıktığında biz TFF olarak karşı çıktık ve bunu UEFA’ya bildirdik. UEFA’dan bunu geri çekmesini talep ettik.

UEFA’da bize hak verdi ve o raporu da geri çekti. Buradaki önemli detay da, UEFA Cornu’nun Türkiye’de yaptığı toplantıda Etik Kurulu raporundan bahsedilmediğidir’ diye konuştu.

“Fenerbahçe avukatı kamouyonu yanlış bilgilendiriyor”
“Hukukçu değilim. Ancak 16 Ocak’ta Fenerbahçe’nin avukatının bu raporu geri çekmemesi konusunda CAS’a yazı göndermesi ironik. Bence bu ilginç. Ayrıca da bugün gazetelerde yer alan bir şey var. Cornu’nun raporunun geri çekmesini istemediği ek olarak benim ve İlhan Helvacı’nın CAS davasında Cornu ile yüzleşme talebi var.

Ben Cornu ile yüzleşmekten çekinmem. Benim de tercih edeceğim bir şey olabilir. Ancak böyle bir yüzleşmeyi CAS reddetti. Böyle bir yüzleşmenin olmayacağını açıkladı. Ona rağmen Fenerbahçe avukatının kamuoyunu yanlış yönlendirmesi dikkat çekici"

Cornu’ya neden dava açmadı?
Lütfi Arıboğan, “Cornu’ya neden dava açmadınız?” şeklindeki soruya ise” 20 yıllık sporculuk yaşantımda ve daha sonra spor yöneticiliğimde olaylara kişisel değil, kurumsal baktım.

Bu süreçte de suskunluğumu olgunluğumu korumaya çalıştım. Sakin ve olgun duruşumun sebebi Türk futbolunun geleceğiyle ilgilidir. Kulüplerimizin UEFA ile ilişkilerinin doğru şekilde yönetilmesi önemlidir.

En önemlisi de Türkiye’nin gelecekte alacağı UEFA organizasyonlarını tehlikeye atmama düşüncemdir. Cornu’ya kişisel dava açmak sorun değil. UEFA’nın CAS’a yazdığı yazıyla raporu geri çekmesi nedeniyle bu benim için yeterli diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

26 Ocak’taki TFF Olağanüstü Genel Kurul’da nasıl bir çağrıda bulunacağı konusunda ise Lutfi Arıboğan, “Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan çıkmak için sağduyuya ihtiyacı vardır.

Genel kurulumuzun ve genel kurulumuzu oluşturan delegelerin sağduyulu davranacaklarını zannediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor