FB ve BJK'ye mahkeme sürprizi

  Mahkeme kararına göre, Beşiktaş Nevzat Demir, Fenerbahçe de Can Bartu Tesisleri’ni boşaltması gerekiyor. Konunun çözümü için Orman Bakanlığı, GSGM ve 2 kulüp arasında görüşmeler sürüyor. Beşiktaş’a BJK Ümraniye Nevzat Demir, Fenerbahçe’ye Samandıra Can

FB ve BJK'ye mahkeme sürprizi

  Mahkeme kararına göre, Beşiktaş Nevzat Demir, Fenerbahçe de Can Bartu Tesisleri’ni boşaltması gerekiyor. Konunun çözümü için Orman Bakanlığı, GSGM ve 2 kulüp arasında görüşmeler sürüyor.

Beşiktaş’a BJK Ümraniye Nevzat Demir, Fenerbahçe’ye Samandıra Can Bartu Tesisleri’nin olduğu arazileri 49 yıllığına kiralayan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kendisine açtığı davayı kaybetti.

Bakanlık, yapılan anlaşma gereği, tesisleri genel müdürlüğün yapması gerektiği ve bu arazileri ikinci bir kuruluşa kiralayamayacağı maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle GSGM’ye dava açmıştı.

49 YILLIĞINA KİRALADI

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, mahkeme kendi aleyhine sonuçlanınca Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye bir yazı göndererek 49 yıllığına kiraladığı arazilerin boşaltılmasını talep etti.

Ancak hem Siyah-Beyazlılar’ın hem de Sarı-Lacivertliler’in bu araziler üzerinde yaptığı yatırımlar var. Üstelik 49 yıllığına kendilerine kiralandığına dair ellerinde belgeleri var. Bu yüzden heri iki kulüp de arazileri boşaltma isteğine karşı çıkıyor.

GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

GSGM’nin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile iki kulüp arasında görüşmeler yapıp, sürpriz sorunu çözmeye çalıştığı bildirildi.

Beşiktaş’a kiralanan Ümraniye’deki arazi 145 dönüm üzerinde bulunuyor. Siyah-Beyazlılar buraya 55.600 metrekare alan üzerinde sportif tesisler inşa etti. Sarı-Lacivertliler de eski adıyla Samandıra, yeni adıyla Sancaktepe’deki arazide 80 bin metrekarelik alanda tesislerini kurdu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor