Farina'ya FIFA'dan 'şike' ödülü

2011'de İtalyan futbolunu sarsan şike soruşturmasında, ikinci dalganın başlamasına neden olan İtalya İkinci Futbol Ligi Serie B takımlarından Gubbio'nun 29 yaşındaki defans oyuncusu Simone Farina'ya FIFA tarafından ''Dürüstlük ödülü'' verilecek.Uluslarara

Farina'ya FIFA'dan 'şike' ödülü

2011'de İtalyan futbolunu sarsan şike soruşturmasında, ikinci dalganın başlamasına neden olan İtalya İkinci Futbol Ligi Serie B takımlarından Gubbio'nun 29 yaşındaki defans oyuncusu Simone Farina'ya FIFA tarafından ''Dürüstlük ödülü'' verilecek.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Simone Farina'ya bir davet mektubu göndererek, kendisiyle tanışmak istediğini ve kendisini yarın akşam Zurih'te yapılacak ve dünyanın 2011 yılındaki en iyi oyuncusunun seçileceği ''Altın top'' ödül törenine beklediğini belirtti.

İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak ödül töreninde, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin bu yılki ödülü alarak, üst üste 3. kez bu başarıya imza atması beklenirken, gecede bir de ''Dürüstlük Ödülü'' verileceği duyuruldu.

''Dürüstlük Ödülü''nü 2011 yılında İtalyan futbolunu sarsan şike soruşturmasına yaptığı katkı nedeniyle Simone Farina alacak. Farina'nın ödülü almak üzere eşi ve Gubbio takımının sportif direktörü ile birlikte bu kente gideceği bildirildi.

İtalya'da Cremona Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen şike skandalında; tutuklu sanıklardan Alessandro Zamparini'nin 200 bin avroluk şike teklifini reddederek, kendisine yapılan teklifi İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) yetkililerine aktaran Gubbiolu defans oyuncusu Farina, soruşturmada ''Last bet (Son bahis)'' ismi verilen ikinci dalganın başlamasına sebep olmuştu.

Farina, bu davranışı nedeniyle daha önce de İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli tarafından (A) Milli Takım'a davet edilerek onurlandırılmıştı. Simone Farina'nın ABD'ye karşı Cenova'da 27 Şubat 2012'de yapılacak özel maçın kadrosuna alınacağı açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor