EYOF Koordine Toplantısı Yapıldı

2011 EYOF Koordine Toplantısı Sırbistan'ın Belgrat kentinde yapıldı. Belgrat Continantel Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı ve 1.Karadeniz Oyunlari Organize Komitesi Başk

EYOF Koordine Toplantısı Yapıldı

2011 EYOF Koordine Toplantısı Sırbistan'ın Belgrat kentinde yapıldı. Belgrat Continantel Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı ve 1.Karadeniz Oyunlari Organize Komitesi Başkanı Yunus Akgül, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Baskani Volkan Canalioglu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve EYOF Koordine Komitesi katıldı.

Toplantıda 2011 yılında Trabzon'da düzenlenecek Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Gençlik Yaz Festivali'nde (EYOF 2011) Trabzon'un durum değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda tesisler hakkında genel bilgi veren Mehmet Atalay, "Atletizm tesisi tamamlandı. Tesise beton tribün yapılacak. Tenis kortlarının altyapısı hazır inşaata başlanacak. 5000 kişilik yüzme havuzu programa alındı gelecek yıl yapımına başlanacak.Acik yüzme havuzu ile birlikte yeni tesislerde yapılarak bu konuda hiç bir sıkıntı olmayacak" dedi.

Organizasyonun açılış ve kapanış törenlerinin de konuşulduğu toplantıda Atalay, Açılış ve Kapanış törenleri için Avni Aker Stadyumu'nun yeniden yapılacağı yada modernize edileceğini ifade etti.

Atalay, Oyunlar ile ilgili olarak devletin garanti verdiğini ve daha önce yapılan oyunlarla ilgili kanun çıkaracaklarını söylediklerini ifade ederek "Sözümüzü yerine getirdik ve oyunlarla ilgili kanun parlamentodan geçti" dedi.

Atalay toplantıda, son yıllarda Universiade 2005, Formula 1, Moto GP, Şampiyonlar Ligi Finali, WTA Cup, 1. Karadeniz Oyunları'nın yanı sıra diğer spor dallarında düzenlediği Avrupa ve Dünya Şampiyonalarıyla artık bir Spor ve Olimpiyat ülkesi olduğunu ve İstanbul'un Olimpiyatlara evsahipliği yapabilmesi için EYOF 2011'de de iyi bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Toplantıda söz alan Trabzon valisi Nuri Okutan, "Karadeniz Oyunları bir antrenman bir deneme oldu. Karadeniz Oyunlarına Halkın ilgisi oldukça yüksek oldu. 2011'de Trabzon'a gelen misafirlerimizin dostluklar kazanarak dönmesi hedefliyoruz. Her türlü önlememizi aldık. Güvenlik açısından da hiç bir sıkıntı olmayacak" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioglu da, "Spor organizasyonlarının gelececeğimiz olan gençlerimizin dostluklarını pekiştirmesi ve kültürel kaynaşmaların sağlanması dünya barışına da katkı sağlayacak. Trabzon da tesisleşme çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Koordine heyeti toplantıda, EYOF Belgrad 2007'den hemen sonra Trabzonla ilgili çalışma komitesinin oluşturulacağını ve komisyonun Trabzon'a gelip çalışmalarına başlayacağını belirtti.

Heyet, EYOF 2011 için Türkiye'nin yapacağı bütün çalışmalara tam destek sağlayacaklarını ve iyi bir organizasyon yapacağına inandıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor