'Evet siyaset futbolu etkileyebilir'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada soruları yanıtladı.Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na seçilen Yıldırım Demirören'e hükümetin bir şart öne sürmesinin sözk

'Evet siyaset futbolu etkileyebilir'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada soruları yanıtladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na seçilen Yıldırım Demirören'e hükümetin bir şart öne sürmesinin sözkonusu olmadığını söyledi. 

 

Bakan Kılıç, yaptığı açıklamada, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı. 

 

''Yıldırım Demirören, TFF'nin başına şartlı mı geldi-'' şeklindeki bir soruya Kılıç, ''Hükümetimizin Demirören ve yönetimine herhangi bir şart öne sürmesi sözkonusu olmamıştır. Demirören yönetimi tek liste olarak seçime girdi. Kulüplerin Sayın Demirören'in başkan olması yönünde sağladıkları bir uzlaşı var. Federasyon başkanları ile TFF başkanı arasında herhangi bir şart bana ulaşmadı. Futbol, siyasetin içindedir diyemem. Siyaset, futbolun içindedir, onu da diyemem. Her birinin diğerini etkileme durumu olabilir'' şeklinde cevapladı. 

 

Suat Kılıç, şike soruşturması ile ilgili bir soruya, ''Şike soruşturması hukukun genel kurulları çerçevesinde devam etmesi lazım. Adaletin en kısa sürede herkes için tecelli etmesi lazım. Herkes savunmasını mutlak surette yapacaktır. Nihayetinde ortaya yargının kararı çıkacaktır'' dedi. 

 

Kılıç, Fenerbahçe Universal'in şampiyonluğu ile ilgili ise şunları söyledi: 

''Nihat Özdemir davetini bana intikal ettirdi ama yoğunluk nedeniyle kendisine başarılar diledim. Şampiyon olacaklarına dair hiçbir kuşkum yoktu. Emeği geçen malzemecisinden, sporcusuna kadar herkese teşekkür ediyorum.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor