Eskrim'de tarihi başarı

Eskrim Federasyonun başına 3 yıl önce Trabzonspor eski yöneticisi Müminhan Bilgin geldi. Bilginle Eskrim dünyada yerini bulmaya başladı.Eskrimde tarihi başarı Milli eskrimci Ilgın Sarban, Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak, Türkiye'nin 89 yıll

Eskrim'de tarihi başarı

Eskrim Federasyonun başına 3 yıl önce Trabzonspor eski yöneticisi Müminhan Bilgin geldi. Bilginle Eskrim dünyada yerini bulmaya başladı.

Eskrimde tarihi başarı Milli eskrimci Ilgın Sarban, Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak, Türkiye'nin 89 yıllık eskrim tarihinde bir ilki başardı.

Eskrimde tarihi başarı haberi Hırvatistan'dan geldi. Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde piste çıkan yıldız bayan kılıç kategorisi sporcularından Ilgın Sarban, finale yükselme maçında Macar rakibi Nora Mihalik'e 15-13 yenilerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Ilgın Sarban, kazandığı bu madalya ile Uluslararası Eskrim Federasyonu'nun (FIE) en büyük iki organizasyonundan biri olan Avrupa Şampiyonası'nda Türiye'ye 89 yıllık tarihinin ilk madalyasını kazandırmış oldu.

Bu sonuçla eskrim tarihine geçen Ilgın Sarban, Macar rakibi ile son ana kadar 13-13'lük skorla başa baş götürdüğü müsabakayı 15-13 kaybetti. Sarban'ın rakibi Mihalik ise finalde vatandaşı Anna Marton'a yenilerek 2.'liği elde etti.

Büyük başarının sahibi olan Ilgın Sarban, eskrim tarihine geçmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, "Bu başarı 5 yıllık planlı çalışmanın zaferidir. Sporcumuzu ve ekibimizi kutlarım" dedi.

Dün başlayan ve 10 Mart tarihine kadar sürecek Avrupa Şampiyonası'na yarın oynanacak müsabakalarla devam edilecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor