Eski PFDK üyesi Alp'ten F.B Değerlendirmesi

Profesyonel Disiplin kurulu eski üyelerinden Trabzonlu  Av.Yusuf Reha Alp Fenerbahçe - Trabzonspor maçı sonrası yaşanan olayları değerlendirdi. Alp verilmeyen cezaların olayları tırmandırdığını söyledi"Maalesef, uzun zamandır futbolu değil, maç öncesi vey

Eski PFDK üyesi Alp'ten F.B Değerlendirmesi

Profesyonel Disiplin kurulu eski üyelerinden Trabzonlu  Av.Yusuf Reha Alp Fenerbahçe - Trabzonspor maçı sonrası yaşanan olayları değerlendirdi. Alp verilmeyen cezaların olayları tırmandırdığını söyledi

"Maalesef, uzun zamandır futbolu değil, maç öncesi veya maç sonrası, hatta daha da kötü olarak, maç sırasında çıkan olayları konuşur hale geldik. Adaletin olmadığı yerde anarşi, kaos oluyor. "Ne yaparsak yapalım, nasıl olsa hiçbir yaptırımla karşılaşmıyoruz" düşüncesi bir kere hakim olduğunda da, bunları düzeltmek işte görüyorsunuz her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Stadyumun güvenliğinden ev sahibi kulüp sorumludur. Maç sonunda çıkan hadiseler, şayet Fenerbahçe'nin sorumluluğu altında bulunan alanlarda çıktı ise, Fenerbahçe Kulübü bu olaylardan sorumlu tutulacak ve soruşturma mercileri tarafından PFDK'ya sevk edilecektir. Bununla ilgili olarak hakem ve gözlemci ile temsilcilerin raporlarını beklemek durumundayız.

"EMNİYETİN BÜYÜK BİR İHMALİ VAR GİBİ GÖZÜKÜYOR"

Burada, İstanbul Emniyeti'nin büyük bir ihmali var gibi gözüküyor. Trabzonspor Kulübü'nün Başkan ve yöneticilerini hiçbir önlem almadan taraftarın ortasına atmak, adeta olaylara davetiye çıkartmaktır. Zaten her iki kulübün arası son yıllarda yaşanan olaylardan dolayı gergin. Böyle bir ortamda siz, misafir takım yöneticilerini, taraftarların tümü dağılmadan, hiçbir güvenlik tedbiri almadan dışarı çıkartıyorsanız, "Buyurun olay olsun" demiş oluyorsunuz. Emniyet, "Başkan bize sormadan kendisi çıkmış" da diyemez burada. Çıkartmayacaksın onu. Gerekirse, maç henüz bitmeden yanına gidip, "Sizi, güvenlik tam anlamıyla sağlanana kadar burada misafir edeceğiz" diyeceksin. Adamlara hiçbir uyarı yapmazsan, onlar da tüm tedbirler alındı zannedip çıkarlar.

Bu anlamda İstanbıl Emniyeti malesef sınıfta kalmıştır diye düşünüyorum. Zaten güvenlik alarmı bu derece yüksek, senede kaç maç oynanıyor ki? Bunun da tedbirini alamıyorsan, çıkabilecek olayları kestiremiyorsan, ya son derece acemisindir, ya da umursamamışsındır, ki ikisi de son derece vahim."

PFDK, dosya kendisine sevk edilirse, burada yazılanlara göre, ilgili kulübe disiplin talimatının konuya uyan maddeleri uyarınca ceza verecektir diye düşünüyorum."

"YA ŞUURUNU KAYBETMİŞ, YA KÖTÜ NİYETLİ"

"Burada da, hakem, gözlemci ve temsilci raporlarında neler yazıldı onu bilmek gerekiyor. Selçuk'un, "Onur, taraftarı tahrik edici bir hareket yaptı" diyerek üzerine yürümesi ve böylece aslında çok daha fazla tahrik edici bir fiilin altına imza atmış olmasının da iki açıklaması var : Ya gerçekten bunu düşünemeyecek kadar şuurunu kaybetmiş, ya da kötü niyetli, ki Selçuk'un kötü niyetli bir adam olduğunu zannetmiyorum!..

Rapor doğrultusunda adı geçen futbolculara kavgaya karıştıkları gerekçesi ile ceza verilecektir diye tahmin ediyorum. Burada ceza verilirken, kim ilk başlattı, kim tahrik etti, kim provoke etti gibi kriterlere bakılarak cezanın miktarı tayin olunur. Ancak bir futbolcunun, formasında bulunan armayı öpmesi tahrik unsuru olarak değerlendirilirse, bundan sonra futbolcuların yapacağı en ufak bir hareket aynı kategoride değerlendirilmek zorunda kalınır. Bu tip şeyleri aşmamız lazım artık. Sahada birbirlerine son derece yardımcı olan futbolcuların bir anlık gerginlikle maç sonunda bu tip hadiselere karışması çok anlamsız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler