Eski Milli oyuncu toprağa verildi

Eski milli futbolcu Mehmet Hüsnü Erkut (70) tedavi gördüğü Trabzon Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cenazesi bugün Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Sayvancık köyünde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazından gözyaşları arasında toprağa

Eski Milli oyuncu toprağa verildi

Eski milli futbolcu Mehmet Hüsnü Erkut (70) tedavi gördüğü Trabzon Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cenazesi bugün Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Sayvancık köyünde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, ASKF Başkanı Cahit Erdem, vatandaşlar katıldı.

 

Eski Milli Futbolcu M. Hüsnü Erkut kimdir:

 

Evli ve 5 çocuk babası M. Hüsnü Erkut, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Sayvancık Köyünde 1942 yılında doğdu. Futbola 1950'li yıllarda Trabzon Gençlerbirliği kulübünde başladı. Daha sonra İdmanocağı'na transfer olan Erkut, Gündüz Kılıç'ın teknik direktörlüğünü yaptığı genç milli takımda Romanya'ya karşı futbol oynadı ve Romanya'ya ilk golünü attı. Beşikdüzü'nün ilk milli futbolcusu olan Abiyak Hüsnü lakaplı Mehmet Hüsnü Erkut, Barbon Ziya, Akrep Celal, Özkan Sümer gibi futbolcularla birlikte top koşturdu. Profesyonel liglerin kurulmasıyla birlikte Tavşanlı Linyitspor ve Kütahyaspor'da futbol oynadı.

 

Aynı zamanda emekli öğretmen olan Mehmet Hüsnü Erkut, bir hafta önce rahatsızlanarak kaldırıldığı Trabzon Farabi Hastanesi'nde böbrek ve kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor