Esad: Keşke düşürmeseydik

Cumhuriyet gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı için "Keşke düşürmeseydik" dedi. "TÜRK OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENDİK"Esad, Çakırözer'in silahsız bir uçağı neden düşürdünüz sorusuna "Uçak İsrail uçakları

Esad: Keşke düşürmeseydik

Cumhuriyet gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı için "Keşke düşürmeseydik" dedi.

 

"TÜRK OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENDİK"

Esad, Çakırözer'in silahsız bir uçağı neden düşürdünüz sorusuna "Uçak İsrail uçaklarının sürekli kullandığı koridoru kullanıyordu. Radarlarımızda göremediğimiz ve bilgi de verilmediği için askerler düşürdü. Türkiye'ye ait olduğunu sonra öğrendik" şeklinde yanıt verdi.

 

Uluslararası hava sahasında düşürmüş olsalar özür dilemekten çekinmeyeceklerini belirten Esad "Yüzde yüz, keşke düşürmeseydik diyorum" diye konuştu.

 

"ACİL DURUMDA ARAYACAK KOMUTAN BİLE YOK"

"Türkiye'de genelkurmay başkanı değiştikten sonra hükümet bizimle ilişkiyi yasakladı" diyen Esad, "Acil durumda arayacak bir Türk komutanın telefonu bile yok elimizde. İlişkiler kesilmeseydi sorunu büyümeden çözerdik" dedi.

4433.jpg

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

Cenevre görüşmelerinde çıkan ortak metni değerlendiren Esad, "Suriye halkının kararına saygı vurgusu var. O da benim için yeterli" ifadesini kullandı.

 

FÜZE KALKANI GÖNDERMESİ

Esad, "Koltuğu düşünmüş olsaydım Amerika'nın telkin ve talimatlarını yerine getirirdim. Petro-dolarların peşinden koşardım. Ama daha önemlisi ülkemde füze kalkanı kurmasına izin verirdim." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler