Erkekle yapılan güreşe inceleme

Kadın güreşçiden ilk açıklama 'Art niyetsiz güreştim teknikleri gösterdim’ Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bazı medya organlarında yer alan söz konusu haberle ilgili bir açıklama yaptı.Vali Aksoy açıklamasında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Erkekle yapılan güreşe inceleme

Kadın güreşçiden ilk açıklama 'Art niyetsiz güreştim teknikleri gösterdim’ Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bazı medya organlarında yer alan söz konusu haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Vali Aksoy açıklamasında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yıl dönümü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı sporcular tarafından etkinlikler gerçekleştirildiğini belirterek, 'Bu etkinlikler sırasında ata sporumuz olan güreş içinde yer almayan bir bayan ile bir erkek sporcunun gösterisi ile ilgili inceleme başlatıldı' dedi.

 

‘Art niyetsiz güreştim teknikleri gösterdim’

Samsun’da önceki gün 19 Mayıs kutlamalarının yapıldığı statta kadın ve erkek sporcunun güreşmesiyle ilgili Samsun Valiliği inceleme başlattı. Erkek sporcuyla güreş tutup künde atan 21 yaşındaki Nurcan Kılıç, “Kadın güreşçi gelmeyince tek kaldım. Protokolün önünde mahcup duruma düşmemek için erkekle güreş tuttum” dedi.

 

Kadın arkadaşım gelmedi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altınsoy, kutlamalar kapsamında düzenlenen programda böyle bir gösteri planlanmadığını belirterek “Sporcuların kendileri böyle bir şey yapmışlar” dedi. Samsun’daki kutlamalarda erkekle güreş tutan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Nurcan Kılıç, statta binlerce kişinin önünde bir erkekle güreş tutmasını şöyle anlattı:

 

HİÇ BİR ART NİYET OLMADAN GÜREŞTİK

“Dünkü olayda erkekle güreşmemde hiç bir kasıt yoktu. Güreş tekniklerini gösteren şov yapacağım kadın arkadaşım gelmedi. Tek kalınca protokolün mahcup düşmemek için benden yaşça küçük bir güreşçi arkadaşımla güreş tuttum. Hiç bir art niyet olmadan güreşip, tekniklerimizi gösterdik. Bu şekilde gündeme gelmek istemezdim. Biz sporcuyuz. O bir müsabaka değil, bir şovdu. Biz gösterimizi yaptık.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor