Erdoğan'a 'Hakan Şükür' sorusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün Lig TV'de Maraton programında sezon sonuna kadar Lig maçlarını yorumlamak konusunda anlaştığına dair bilgiler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'na yanıtlaması için yazılı sor

Erdoğan'a 'Hakan Şükür' sorusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün Lig TV'de Maraton programında sezon sonuna kadar Lig maçlarını yorumlamak konusunda anlaştığına dair bilgiler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'na yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdi.

Kart, açıklamasında Hakan Şükür'ün futbol konusundaki birikiminin takdire değer olabileceğini ve bu birikiminin Meclis zeminlerinde kullanmasını ve kamuoyunu bu anlamda bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

Hakan Şükür’ün spor ve futbol konusundaki birikimi takdire değer olabileceğini belirten CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Bu birikimini Meclis zeminlerinde kullanması ve kamuoyunu bu anlamda bilgilendirmesi gerekir. Sorun , böyle bir faaliyetin Milletvekilliği göreviyle bağdaşıp-bağdaşmadığı , ahlaki olarak doğru olup-olmadığı ve haksız kazanca yol açıp-açmadığı konusunda yoğunlaşmaktadır. Spor ve futbolda şike iddialarının yoğun bir şekilde tartışıldığı bir dönemde; iktidar gücü ve nüfuzuna sahip olan bir Milletvekili’nin böyle bir faaliyetin içine girmesi beraberinde kaçınılmaz olarak spekülatif yorum ve değerlendirmeleri getirecektir."dedi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart sözlerine şöyle devam etti ; "Yürütülen faaliyet 3069 sayılı Yasanın lafzi ve şekli anlamda aykırı olmayabilir. Ancak, Anayasanın 82. Maddesinin özü ve siyasi etik ilkelerine göre ; Milletvekilinin herhangi bir faaliyette bulunurken, Milletvekilliği ve Devlet nüfuzunu araç olarak kullanıp – kullanmadığı hususu önem kazanmaktadır. Öte yandan; Hakan Şükür konumu sebebiyle, sektörde faaliyet gösteren diğer yayın organlarına karşı da haksız rekabet imtiyazı sağlamış olmakla, yeni hukuki sorunlar da doğacaktır. Basına yansıyan bilgilere göre ; Hakan Şükür bu anlaşmayı yaparken Başbakan’dan izin almıştır. Bu hususun da açıklık kazanması gereği vardır."

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması için verdiği soru önergesi şöyle ; "1)AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün yukarıda anlatımı yapılan faaliyet içinde bulunmasını etik olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Olaya müdahale edecek misiniz? 2) Hakan Şükür’ün bu anlaşmayı yaparken , Siz’in onayınızı aldığı doğru mudur? Hakan Şükür kim ya da kimlerden izin almıştır?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler