Emre'ye ağır mahkeme!

 Trabzonsporlu Zokora ile eski Fenerbahçeli Emre arasındaki 15 Nisan'da oynanan maçta başlayan gerilimde yeni bir perde daha açıldı. Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararını bozdu ve Emre için 'ayrımcıl

Emre'ye ağır mahkeme!

 

Trabzonsporlu Zokora ile eski Fenerbahçeli Emre arasındaki 15 Nisan'da oynanan maçta başlayan gerilimde yeni bir perde daha açıldı. Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararını bozdu ve Emre için 'ayrımcılık yaptığı iddiasıyla' dava açılmasına karar verdi. Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi konuyla ilgili olarak gereğinin yapılması için dosyayı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi ve dava süreci başladı. Şimdi olayın başına gidelim ve yaşanan süreci bir özetleyelim.. 
 
15 Nisan'da başladı 
15 Nisan 2012 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı iki futbolcu arasında sert bir tartışma yaşanmıştı. Bu tartışmada Emre'nin Zokora'ya "Fucking nigger" dediği yani "Pis zenci" ifadesini kullandığı öne sürülmüştü. Zokora, "Emre ile aramızda bir diyalog geçti. Kendisi bana 'pis zenci' diyerek hakaret etti. Bu kesinlikle kabul edebileceğim bir durum değil. Benim için daha üzücü olan şu; Sow ve Yobo ile aynı takımın formasını giyen, onlarla kader birliği yapan bir oyuncunun, bir Afrikalı oyuncuya bu şekilde hakaret etmesi çok büyük bir utanç" demişti. 
 
Özür dilemişti ama... 
Karşılaşma sonrası Emre ise Lig TV mikrofonlarına olayı kısmen doğrulamış ve özür dilemişti. Fakat milli futbolcu bir gün sonra yaptığı basın toplantısında asla böyle bir şeyin Zokora ile arasında geçmediğini belirtmişti.
 
PFDK 2, Tahkim 3!
PFDK'ya sevk edilen Emre olayla ilgili 2 maç hakeretten ceza alırken, konu Tahkim Kurulu'na taşındı. Tahkim Kurulu, İşitme Engelliler Federasyonu'ndan iki futbolcunun maç sırasındaki diyaloğu için rapor aldı, bilirkişi tayin etti. Emre'nin avukatları da itiraz etti ve diyalogların tam belli olmadığını savundu. Tahkim Kurulu sonuçta Emre'nin ırkçı bir eylemde bulunmadığını belirtti ama 2 maçlık cezayı 3 maça ağır hakaretten dolayı çıkardı.
 
Adliyeye taşındı!
Dosyanın sportif tarafı kapanırken, adli süreci Trabzonsporlu Zokora başlattı. Fildişi Sahilli futbolcu Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık yaptığı inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Şüpheli Emre Belözoğlu'nun din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözetmek kastıyla hakaret ettiğine dair delil elde edilemedi" ifadelerini kullandı.
 
Üsküdar Ağır Ceza'dan kritik karar
Bu gelişme üzerine geri adım atmayan Zokora, Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı 3. Ağır Ceza'ya gönderdi. 3. Ağır Ceza, TFF'den konuyla ilgili tüm veri ve kararları istedi. Ayrıca Zokora'nın ifadesini aldı. Bir süredir yapılan inceleme sonrası Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi, Emre için "Ayrımcılık yaptığı iddiasıyla" dava açılması için dosyayı Kadıköy'e gönderdi. Bir futbolcuya Türkiye'de ilk defa ırçlıklık iddiasıyla dava açılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor