Emerson'un özgüveni tam

Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Emerson Da Conceiçao, birkaç hafta dinamizm ve ivme yakaladıkları takdirde ligin seyri içersinde beklenmedik şekilde öne doğru sağlam hamleler atabileceklerini söyledi. Sezon başında Portekiz’in Benfica takımından transf

Emerson'un özgüveni tam

Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Emerson Da Conceiçao, birkaç hafta dinamizm ve ivme yakaladıkları takdirde ligin seyri içersinde beklenmedik şekilde öne doğru sağlam hamleler atabileceklerini söyledi. 

Sezon başında Portekiz’in Benfica takımından transfer edilen Emerson Trabzonspor Dergisi’nin Ocak sayısına konuk oldu. Futbola 14 yaşında başladığını belirten Emerson, “Brezilya’da pek çok yerde seçmelere katıldım.
 
O dönem annem ve babam kesinlikle futbolcu olmamı istemiyorlardı. Bana hiçbir şekilde olur vermiyorlardı ama çok yakın bir arkadaşım sayesinde seçmelere katılma şansı buldum çünkü o annemleri ikna edebildi ve beni Brezilya’nın pek çok yerinden menajer ve gözlemcilerin katıldığı bir turnuvaya götürdü.
 
O turnuvadayken Coritiba için 10 oyuncu arandığı söylendi ve o şekilde Coritiba’nın kapıları bana açılmış oldu. Seçilen 10 oyuncudan biriydim. Diğer dokuz arkadaşım uyumaya gitmişti. Ben antrenmana çıkmayı tercih ettim. O sayede, o antrenmandan bir hafta sonra henüz 17 yaşındayken profesyonel bir kulüple ilk sözleşmemi imzalamış oldum. Orada iki sene geçirdikten sonra Lille’e transfer oldum” dedi.
 
“TEKNİK EKİBİNİ BANA OLAN GÜVENİNİ HİSSEDİYORUM”
 
Futbol yaşantısında sadece 1 golü varken, Trabzonspor’da şuana kadar 2 gol atan Emerson, bu durumun özgüvenle alakalı olduğunu ifade ederek, “Tabii ki takımda size verilen görevler saha içindeki performansınıza etki eder ancak en az bunun kadar önemli olan antrenmanlardaki çalışmalarınız ve takım arkadaşlarınızla ortaya çıkardığınız özgüven daha büyük önem arz eder. Bu özgüven ne kadar üst düzey olursa saha içerisindeki beceriniz de o kadar artar.
 
Teknik ekibin bana büyük bir güven duyduğunu hissediyorum. Bu güvenle sahaya ekstra katkılar sağlamaya çalışıyorum. Takımdaşlık ruhu ne kadar sağlam olursa herkesin sahada ekstra işler yapma olanağı oluyor. Bu tüm takım için geçerli. Bu durum ne kadar yüksek olursa zirveye oynama becerisi de o kadar yüksek olur” diye konuştu.
 
Adaptsyonda sıkıntı yaşadı mı?
"Annem Trabzon'u çok sevdi"
 
“TRABZON’A ADAPTASYON KONUSUNDA BİR SIKINTI YAŞAMADIM”
 
Trabzon’a ve Trabzonspor’a adaptasyon konusunda bir sıkıntı yaşamadığını anlatan Brezilyalı oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
“Ligin ilk yarısında yaşadığım deneyimi dikkate alacak olursam insanların bana karşı yardımsever tavırları, benimle kurdukları diyaloglar, gerek kulüp içerisinde, gerek kulüp dışında insanların hal ve tavırları gayet olumluydu. Büyük bir memnuniyet içerisinde devam ediyorum.
 
Açıkçası buraya adaptasyon konusunda bir sıkıntı yaşamadım çünkü hazırlıklıydım. Çünkü Lille’de altı sene dolu dolu bir deneyim yaşamıştım. Orası Avrupa’daki ilk durağımdı ve artık yeni deneyimlere yeni ülkelere gitmeye hazırdım.
 
Trabzon’a uyum sağlamam konusunda bana en çok yardımcı olan kişiler benimle sürekli birlikte olan annem, ağabeyim ve de kulüpteki tercümanımız Halil ile kişisel asistanım Serkan oldular. Onlar bana gündelik hayatla ilgili çok yardımcı oldular, buradaki işlerimi kolaylaştılar. Bunun dışında en kısa zamanda İngilizce öğrenmeye çalışacağım.” 
 
“ANNEM TRABZON’U ÇOK SEVDİ”
 
Trabzon’da annesi ve ağabeyiyle birlikte yaşadığını anlatan Emerson, “Annem şimdiye kadar Trabzon’da sadece birkaç ay geçirmiş olmasına rağmen Trabzon’u çok sevdi ve çok çabuk alıştı. Burada benimle birlikte yaşamaktan çok memnun. Onunla beraber abim de bana çok yardımcı oluyor.
emr.jpg
 
Fransa’da da Portekiz’de de böyleydi. Sürekli olarak benimleydiler. Aynı hayatı burada da devam ettiriyoruz. Hem ben memnunum hem de onlar. Halimizden şikayetçi olmak nankörlük olur. Annem bizim için sürekli dua eder ve bizi hala korunması gereken bebekler gibi görüyor.
 
Açıkçası o evimizin direğidir. Çünkü babam ben Lille’de oynarken vefat etmişti. Hatta o zaman benim için çok zor bir dönemdi çünkü lig devam ediyordu ve Brezilya’ya cenazeye gitmeme de izin vermemişlerdi. Çok üzücü bir anıydı” ifadelerini kullandı. 
 
"İlk yarıda ilginç bir deneyim yaşadım"
 
“LİGİN İLK YARISINDA İLGİNÇ BİR DENEYİM YAŞADIM”
 
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında ilginç bir deneyim yaşadığını belirten Emerson sözlerini şöyle tamamladı: 
 
“Türkiye liginin ilk yarısında ilginç bir deneyim yaşadım. Çünkü ortaya öyle bir puan sıralaması çıktı ki birçok takım dar bir puan aralığına sıkıştı. Zaten ben de tam da buna dayanarak ligin ikinci yarısının ilk haftalarında, kısa bir zaman içinde eğilimlerin değişebileceğini, beklenmedik sonuçlar çıkabileceğini düşünüyorum.
 
Birbirine puan olarak yakın durumdaki takımların birbirlerine karşı alacakları sonuçlarla önde olan takımların geriye düşebileceği, geride olanlarınsa bir anda peşi sıra hamleler yapabileceği bir surum var.
 
Buna göre de takımımız hakkında çok olumlu düşünüyorum. Birkaç hafta dinamizm ve ivme yakaladığımız takdirde ligin seyri içerisinde beklenmedik şekilde öne doğru sağlam hamleler yapabiliriz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor