Ekşioğlu Suçlu FB Suçsuz!

 Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile 16 futbol kulübünün ceza almadığı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK) kararına dayanak olan gerekçelerin bir bölümü ortaya çıktı.GENÇLERBİRLİĞİ-FENERBAHÇE MAÇI22 maçı inceleyerek karar veren PFDK'nın,

Ekşioğlu Suçlu FB Suçsuz!

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile 16 futbol kulübünün ceza almadığı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK) kararına dayanak olan gerekçelerin bir bölümü ortaya çıktı.

GENÇLERBİRLİĞİ-FENERBAHÇE MAÇI

22 maçı inceleyerek karar veren PFDK'nın, Futbolcu Serdar Kulbilge ve yönetici İlhan Ekşioğlu ile ilgili gerekçeye DHA ulaştı. 2011 yılında oynanan Gençbirliği – Fenerbahçe maçını inceleyen PFDK, "Müsabakanın Fenerbahçe lehine sonuçlanması için, Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun 'Müsabaka sonucunu etkilime' faaliyetlerini yürüttüğü, kendisinin Doğan Ercan ve Mehmet Şen'i Gençlerbirliği futbolcusu Serdar Kulbilge ve yardımcı antrenörü Cengiz Demirel'e ulaşabilmek için aracı olarak kullandığı, İlhan Ekşioğlu ile Doğan Ercan arasındaki ve İlhan Ekşioğlu ile Faruk Yaşar arasındaki konuşmalardan anlaşılmıştır. " dedi.

 

"ŞİKE AMAÇLI 100 BİN DOLAR GERİ İSTENİLDİ"

Ayrıca Faruk Yaşar, Doğan Ercan ile İlhan Ekşioğlu arasındaki tapelerden Doğan Ercan'a şike amaçlı verilen 100.000 USD'nin geri istendiği, Doğan Ercan'ın ise Tuğrul Çağrı Üzer vasıtasıyla Ekşioğlu'nun çalışanı Halil Köntek'e teslim edildiği tapelerin içeriğinden ve soruşturma evrakının kapsamından anlışılmaktır."denildi.

 

"MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEMEMİŞ(!)

Bu maçla ilgili Serdar Kulbilge, İlhan Ekşioğlu, Mehmet Şen ve Cengiz Demirel'in 'müsabaka sonucunu etkilemeye' yönelik faaliyetlerinin incelendiğini belirten PFDK, "İlgili şahısların müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik anlaşmayı gerçekleştirmek için başlatmış olduğu icrai hareketlerin yoğunluğuna ve bu hareketlerin, istenen sonucun gerçekleşmesi adına ne denli etkili olup olmadığına bakılarak teşebbüs halinin varlığına kanaat getirildiğinden, kendisine müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiştir." dedi.

Bu maçla ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi İlhan Ekşioğlu için 'müsabakanın sonucunu etkilemeye teşebbüs ettiği' tespit edilmiştir. " denildi

 

EYLEM FB KULÜBÜ AÇISINDAN AĞIR İHLAL TEŞKİL ETMİYOR (!)

PFDK, gerekçelerinin devamında " Ekşioğlu'nun teşebbüs halinin sabit olduğu fakat teşebbüs aşamasında kalan bu eylemin Fenerbahçe Spor Kulübü açısından ağır ihlal teşkil etmediği, söz konusu müsabakanın hakem, temsilci, gözlemci raporlarında ve Etik Kurulu raporundan da anlaşılmıştır.

 

MUHALEFET ŞERHİ: AZİZ YILDIRIM'A BİR YIL CEZA VERİLMELİ, FB ALT LİGE DÜŞÜRÜLMELİ

Serdar Kulbilge'ye 2 yıl, İlhan Ekşioğlu'na 3 yıl, Cengiz Demirel'e 1 yıl, Mehmet Şen'e 1 yıl ceza veren PFDK'nın kararına iki üye ise muhalefet etti. İki üye de muhalefet şerhinde, " Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik söz konusu faaliyetlerden haberdar olduğu ve Ekşioğlu ile irtibatlı şekilde hareket ettiğini gösterir deliller olduğu tespit edilmiştir. Yıldırım'ın 'müsabakanın sonucunu hukuka ve spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek' suçunu işledikleri sonucuna ulaşılmıştır. Aziz Yıldırım'a ceza verilmemesi haksız ve hukuka aykırıdır.

Yine bu maçla ilgili olarak Fenerbahçe'nin 'bir alt lige düşürülme cezası' ile cezalandırılması gerekirken, ceza verilmemesi haksız ve hukuka aykırıdır." görüşünü savunarak kayda geçmesini sağladı..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler