Efsane bugün doğdu

Bugün 23 Mayıs… Trabzonspor’un Türk futbolundaki alışkanlıkları ve hegemonyayı yıkışının 36.yıldönümü. Bordo-Mavililer 36 yıl önce bugün İzmir deplasmanında Göztepe karşısında aldığı puanla ilk Birinci Lig şampiyonluğunu da resmen ilan etmiş oluyorlardı.O

Efsane bugün doğdu

Bugün 23 Mayıs… Trabzonspor’un Türk futbolundaki alışkanlıkları ve hegemonyayı yıkışının 36.yıldönümü. Bordo-Mavililer 36 yıl önce bugün İzmir deplasmanında Göztepe karşısında aldığı puanla ilk Birinci Lig şampiyonluğunu da resmen ilan etmiş oluyorlardı.

O sezon Trabzon’da oynanan ve 1-0 Trabzon’un kazandığı Fenerbahçe maçından sonra liderliğe yükselen , Bordo-Mavili ekip sezon sonuna kadar bu unvanını korumayı başarmıştı. Ahmet Suat Özyazıcı’nın teknik direktörlüğünü yaptığı takım Fenerbahçe'nin 3 puan önünde şampiyonluğa uzanırken, lig sonunda 43 puan toplamıştı.

Trabzonspor resmi web sitesinden yaptığı açıklamada ; Bu büyük başarıda emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyor, aramızdan ayrılanları rahmetle anıyor, bize böylesi büyük bir kulüp emanet eden herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler